REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul “JAF cu iluminatul public”. Consilierul judeţean Vasile Moldovanu s-a ales cu o amendă judiciară

Dosarul “JAF cu iluminatul public”. Consilierul judeţean Vasile Moldovanu s-a ales cu o amendă judiciară

Replica API 17 mai 2017 | 00:00 810

Anchetă la Mangalia

Anchetă la Mangalia

Continuă bifările pe lista suspecţilor în cazul jafului din bani publici de la Mangalia. Dacă, în edițiile trecute, cotidianul Replica de Constanța preciza că, pe lângă Vasile Cătălin Cornaci apar şi Vasile Moldovanu, Mariana Sabău, Viorica Gîrleanu şi Axinte Nerghiz, iată că numărul s-a mărit. Și cei mai noi dintre ei au depus contestații, supărați fiind tot din cauza "problemei" cu sechestrul asigurator și, în plus, Vasile Moldovanu s-a ales cu o amendă judiciară în cuantum de 3.000 de lei.

Astfel, lista continuă cu Paul Căpățână, Tudor Radu Gheorghe și Doina Paula Banică. La data de 15 mai anul curent, magistrații au decis: " Respinge ca nefondată excepţia privind necompetenţa Tribunalului Constanţa – Secţia Penală formulată de petenţii Bănică Doina Paula şi Gheorghe Tudor Radu, prin apărători aleşi. Respinge ca inadmisibile contestaţiile formulate de petenţii Moldovanu Vasile şi Căpăţână Paul împotriva Ordonanţei nr. 375/P/2016 din data de 12.04.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi împotriva extinderii măsurii sechestrului judiciar dispusă prin Ordonanţa nr. 375/P/2016 din data de 19.04.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Aplică petenţilor Moldovanu Vasile şi Căpăţână Paul câte o amendă judiciară în cuantum de 3.000 lei pentru exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procesuale", potrivit minutei judecătorești. Amintim că ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, joi, 20 aprilie a.c., au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Cătălin Vasile Cornaci, funcţionar public cu funcţie de conducere în cadrul S.P.A.D.P.P. Mangalia, suspectat de săvârşirea mai multor infracţiuni în legătură cu atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţii publice.

În fapt, potrivit anchetatorilor, la data de 29.03.2016, la nivelul unităţii de parchet s-a început urmărirea penală, cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, în perioada 2007 - 2010, de către reprezentanţi ai S.P.A.D.P.P. Mangalia (subunitate cu personalitate juridică aflată în directa subordonare a Consiliului Local Mangalia), constând în întocmirea unor documente cu caracter eminamente nereal pentru decontarea ilicită a unor lucrări neefectuate.

Liliana CHIRU

Citește și: http://www.replicaonline.ro/jaf-din-banii-publici-iluminatul-din-mangalia-contracte-ilegale-pentru-lucrari-fictive-315486/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum cerea spaga Cornaci, nimeni nu cerea. Frate ce calcule facea pe banii nostrii..... Pacat ca a fost atat de hapsan si imbecil, daca lua mai putin nu se simtea. Nemancat.
0
0
Aceste capuse ar trebui lasate dor cu chilotii pe ei si copilasii lor sa traga Merita tot ce e mai rau ca au stors orasul
0
1
imi bag pula in mata ba jigodie si sper ca vei muri cat de curand . moldovanu este o jigodie si un jeg penal de om
2
0
Mangalia micutul nostru oras, cu un buget enorm, care trebuia sa se intoarca dupa soare, sa fie un model de dezvoltare si civilizatie in Romania. In schimb SE FURA CA IN CODRU ! SI NE INTREB TOTI PANA CAND ? Sper sa vina intr-o zi DNA-ul si sa-i salte pe toti cei vinovati ca frumosul nostru orasel a devenit O RUINA !
5
0
mai bine zis ce fete de boi cinstiti au cele doua javre ordinare care au furat la umbra tuturor partidelor...
3
0
Ce cauta DGA-UL la perchezitii si DNA-UL pt ca exact cum ati relatat sunt functionari cu functii de conducere! Sau trebuie tergiversat procesul datorita competentelor institutionale?
1
0
Ce fete de oameni " cinstiti" au astia 2. Celorlalti cand le publicati pozele ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614