REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dosarul lui Chiru de la Înalta Curte a pornit de la o sesizare a PNL-ului!

Dosarul lui Chiru de la Înalta Curte a pornit de la o sesizare a PNL-ului!

Replica API 16 martie 2015 | 00:36 538

Să vezi şi să nu crezi

Să vezi şi să nu crezi

Se spune că în politică trădarea are un anumit rafinament. Se pot găsi oricând scuze: de dragul ţării, de dragul electoratului, de dragul principiilor invocate de fiecare politician în parte sau de „florile mărului”, că aşa era contextul politic la un moment dat. În rândurile care urmează, ne întâlnim cu deznodământul unui dosar de proporţii izvorât din rândurile opoziţiei locale.

Reamintim că, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a condamnat pe senatorul Christian Gigi Chiru, copreşedintele filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, la pedeapsa de 6 luni de închisoare, hotărând totodată suspendarea condiţionată a pedepsei pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni.

Pentru sentinţa în cauză, a fost nevoie de un dosar. Pentru întocmirea dosarului, au fost necesare nişte plângeri penale. Mai multe astfel de plângeri au fost semnate în campania din 2012, pentru Primăria Constanţa, atât de PSD, cât şi de cel care astăzi este celălalt co-preşedinte al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir. Liderul vechiului PNL a semnat şapte astfel de plângeri penale şi, aşa cum reiese din galeria foto, a semnat din partea Alianţei de Centru Dreapta PNL - PC, acelaşi PNL care se recomandă acum drept partidul opozant al primarului Constanţei, Radu Mazăre. Timpul a trecut, iar conjunctura politică i-a adus pe Chiru şi pe Dragomir, astăzi, la aceeaşi masă.

Chiru va face apel

Dosarul penal al senatorului Christian Gigi Chiru, înregistrat la Curtea Supremă, sub acuzaţia de infracţiuni la alte legi speciale, merge mai departe. Chiru a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni de închisoare, hotărând totodată suspendarea condiţionată a pedepsei pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni. Chiru este obligat la plata a 3.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, pe când persoana juridică Fundaţia Umanitară „Christian Gigi Chiru” este obligată la plata a 3.075 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Anchetatorii susţin că la farmaciile care încheiaseră protocoale de colaborare cu fundaţia liderului judeţean al PDL au fost decontate peste 11.000 de bonuri valorice pentru medicamente. Liderul PNL este acuzat de procurori de faptul că, în luna mai, prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, în timp ce se afla în campanie electorală pentru postul de primar al municipiului Constanţa, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie.

Într-o declaraţie transmisă duminică, senatorul Christian Gigi Chiru arată că va contesta decizia ICCJ cu privire la condamnarea sa. „Am luat act de decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României şi voi urma calea legală pentru a-mi dovedi nevinovăţia şi buna credinţă, apelul. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care au avut şi au încredere în mine, care şi-au demonstrat sprijinul şi prietenia, colegilor de partid, susţinătorilor şi tuturor constănţenilor. Îi asigur că le voi rămâne fidel, că sunt încrezător şi că îmi voi continua activitatea”, a spus Chiru.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102