REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DRDP Constanţa a cumpărat parazăpezi de la o firmă înfiinţată anul acesta, controlată de Gruia Stoica

DRDP Constanţa a cumpărat parazăpezi de la o firmă înfiinţată anul acesta, controlată de Gruia Stoica

Replica API 15 decembrie 2014 | 00:25 1459

Ţiganii milionarului de la GFR, o mare şi unită familie

Ţiganii milionarului de la GFR, o mare şi unită familie

Gruia Stoica, sursa foto: epochtimes-romania.com

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa a cumpărat 100 de kilometri de parazăpezi din plasă, sperând să nu fie luată şi anul acest prin suprindere de acest misterios fenomen numit ninsoare. Potrivit autorităţii contractante, este vorba despre 100.000 de metri liniari de parazăpezi din plasă, pentru care DRDP a pus la bătaie suma de 778.287 lei, fără TVA, în cadrul unei licitaţii la care s-au înscris doar două firme. Câştigătoare a fost declarată Chimpet Ind Instal SRL, din Bucureşti, şi oferta acesteia de preţ, respectiv 760.000 lei, fără TVA, contractul dintre cele două părţi încheiindu-se pe 09.12.2014. Interesant este faptul că firma căreia DRDP a avut încredere să-i ofere 100.000 de euro a fost înfiinţată cu doar câteva luni mai devreme, în februarie 2014, neavând astfel nici un fel de experienţă sau un portofoliu de clienţi.

Marius Bulgaru

Chimpet Ind Instal SRL este, în realitate, o clonă a firmei Chimpet Industrial SRL din Bucureşti, ambele având ca domeniu de activitate comerţul cu scule, aparataje, utilaje etc. Noua entitate este deţinută de o rudă a managerului firmei-mamă, firmă care şi-a schimbat de mai multe ori sediul şi asociaţii în ultimii ani. Indiferent de numele său ori al asociaţilor săi, Chimpet face parte din afacerile la limita legii controlate de Gruia Stoica, milionarul arestat pentru fapte de corupţie în relaţiile contractuale cu CFR. Chimpet Ind Instal SRL, cea care a primit contractul de 760.000 lei de la DRDP Constanţa, a fost înregistrată pe 24.02.2014 şi are ca unic asociat şi administrator pe Marius Bulgaru, în condiţiile în care Chimpet Industrial, înfiinţată în anul 2003, îl are ca manager pe Adrian Bulgaru. Patronul nou înfiinţatei firme este unul din angajaţii holdingului Grampet Group, deţinut de milionarul Gruia Stoica. Marea majoritate a colaboratorilor lui Gruia Stoica sunt consăteni de-ai săi, din satul Toflea, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi, localitate cunoscută drept capitala neoficială a ţiganilor din România. În prezent, Chimpet Industrial SRL este controlată de Tudorel Dumitrache, de 49 de ani, din Bucureşti, care a preluat firma în aprilie 2014 de la Sorin Mihai, de 38 de ani, din Galaţi, ocazie cu care a fost schimbat şi sediul social, dintr-un apartament de pe strada Iancu Jianu, din Sectorul 5, într-un altul, de pe Strada Dristorului, din Sectorul 3. Anterior, în septembrie 2013, sediul Chimpet Industrial era mutat pe strada Iancu Jianu dintr-un apartament de pe Bulevardul Aviatorilor, din Sectorul 1, asta după ce, cu un an mai devreme, în septembrie 2012, sediul firmei se afla pe Calea 13 Septembrie, din Sectorul 5, la aceeaşi adresă la care a fost înregistrată şi Chimpet Ind Instal SRL.

Ironia sorţii: DRDP a reziliat contractul pentru deszăpezire încheiat cu un milionar arestat pentru a face afaceri cu un alt milionar arestat

În acest interval, avea loc şi obişnuitul schimb de asociaţi, sus-menţionatul Sorin Mihai preluând Chimpet Industrial de la Vasile Alexe, de 25 de ani, din Reghin, domiciliat în Bucureşti, care, la rândul său, o primise de la Vasile Dincă, de 39 de ani, din Toflea- Brăhăşeşti, domiciliat în Bucureşti, la adresa de pe Calea 13 Septembrie unde aveau să fie şi sediile celor două firme Chimpet. Vasile Dincă apare ca vicepreşedinte al holdingului Grampet Group şi este unul din fondatorii Chimpet Industrial SRL, alături de Gabriela Nicoleta Dincă, de 62 de ani, din Buzău, George Iulian Voinea, de 40 de ani, din Bucureşti, Dumitra Hrestic, de 53 de ani, din Ungureni- Dâmboviţa şi Ionel Hrestic, de 54 de ani, din Băceşti- Vaslui. Toate persoanele implicate se cunosc între ele, dovadă fiind şi încrengătura de prieteni pe care şi-o afişează fiecare pe Facebook, toţi făcând parte din aceeaşi mare şi unită familie a ţiganilor din Toflea, strâns uniţi în jurul lui Gruia Stoica. Afaceristul se află în arest la domiciliu, fiind trimis în judecată în februarie pentru cumpărare de influenţă, după ce a încercat să-şi însuşească un contract de 100 de milioane de euro de la Coplexul Energetic Oltenia, pentru compania sa, Grup Feroviar Român (GFR), prin intermediul unei şpăgi de 3 milioane de euro rulate cu ajutorul avocatului Doru Boştină. Ironia sorţii face ca DRDP Constanţa să facă acum afaceri pentru deszăpezire cu un milionar arestat pentru corupţie după ce, în prealabil, reziliase contractele încheiate în acest sens cu un alt milionar arestat pentru corupţie, Theodor Berna.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367