REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Duduie străzile la Cogealac: se fac în câteva zile lucrări neonorate de ani de zile

Duduie străzile la Cogealac: se fac în câteva zile lucrări neonorate de ani de zile

Replica API 6 septembrie 2016 | 00:43 561

Ca ei… la nimeni!

Ca ei… la nimeni!

La mijlocul lunii august, cotidianul „Replica” de Constanţa anunţa că Primăria comunei Cogealac a avut parte de vizita Corpului de Control al Ministerului Dezvoltării Regionale. Reprezentanţii ministerului au verificat starea unor lucrări mai vechi efectuate în comună, din câte se pare ca urmare a unei sesizări.

Potrivit surselor noastre, sesizarea s-a referit la faptul că lucrări de acum ani de zile, la capitolul alimentare cu apă şi canalizare, ar exista doar pe hârtie, deşi ele au fost suportate din bani de la Dezvoltare. Verificarea a fost confirmată de reprezentanţi ai Prefecturii judeţului Constanţa. Amintim, de asemenea, că în localitatea Cogealac sistemul de alimentare cu apă şi canalizare este gestionat de o societate proprie a administraţiei locale. Conform surselor noastre, lucrările verificate de minister ar fi fost realizate, în urmă cu câţiva ani, de celebra societate Alex Building, controlată de controversatul milionar Lucian Orban.

„Sunt lucrările firmei lui Orban, făcute pe banii ministerului doar din pix. Nu există toate căminele de apă. Trebuiau să existe de acum câţiva ani. Aşa se face că, de câteva zile, se lucrează continuu prin comună. Se face, din ce am înţeles, ce nu s-a făcut acum câţiva ani. Aleargă maşinile de la Tomis Plus (o altă firmă controlată de Lucian Orba – n.r.) prin comună...”, declarau, la momentul respectiv, sursele noastre.

Iată că, în cursul zilei de ieri, am avut şi dovada că se lucrează intens în comuna Cogealac. Primarul nu a putut fi contactat pentru a spune dacă sunt lucrări noi sau se încearcă acum, după ani de zile, să se „acopere” lucrările „realizate” doar pe hârtie. „Firma lui Orban a blocat străzile Cişmelei şi Macului, au săpat, au montat circa 70 de cămine de apă, fac canalizări... recuperează ce nu s-a făcut”, au susţinut sursele noastre.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272