REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După o şicanare în trafic, nişte puşlamale au bătut cu bâte toţi clienţii unui bar. Ce credeţi că vor păţi, conform noului Cod Penal?

După o şicanare în trafic, nişte puşlamale au bătut cu bâte toţi clienţii unui bar. Ce credeţi că vor păţi, conform noului Cod Penal?

Replica API 10 februarie 2014 | 00:00 268

Scandal monstru la Murfatlar

Scandal monstru la Murfatlar

Indivizii care tulbură liniştea publică - fie că sar la bătaie, distrug sau înjură - nu mai pot fi reţinuţi sau duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, "graţie" noului Cod Penal. Aceasta ar putea fi şi situaţia bărbaţilor care au "descins" duminică seara într-un bar din Murfatlar, unde au luat la bătaie, cu bâte şi picioare de scaune, pe toţi cei prezenţi.

Scene parcă desprinse din filme, cu bâte şi scaune rupte, într-un bar din localitatea constănţeană Murfatlar. Un grup organizat, de aproximativ 7-8 de persoane, a dat năvală duminică seara într-un local şi a snopit în bătaie mai mulţi clienţi. Conform martorilor, totul a pornit în urma unei şicane în trafic. Doi şoferi s-au contrat pe DN 3, iar la un moment dat au tras pe dreapta. S-au certat pe marginea drumului, apoi fiecare a părut că-şi vede de drum. Unul din şoferi, originar din Murfatlar, a intrat în bar, iar celălalt a părut că se îndreaptă spre Constanţa. A plecat însă doar pentru a chema ajutoare, pentru a încheia socotelile disputei din trafic. În total, din Constanţa spre Murfatlar s-au pus în mişcare trei autoturisme: unul înmatriculat în Bulgaria, altul - în Prahova şi al treilea - cu numere de Constanţa. Ocupanţii celor trei maşini au năvălit în bar şi au început să bată tot ce au prins. La finalul răfuielii de scurtă durată, cinci persoane au fost transportate la spital, pentru a li se acorda îngrijiri medicale. "A intrat o gaşcă de indivizi cu bâtele într-un bar şi a bătut câţiva clienţi. Toată acţiunea s-a întâmplat într-un minut. Bătăuşii au venit cu 3 sau 4 maşini. Au fost 7 sau 8 indivizi. S-a întâmplat aşa de repede, că martorii au crezut că sunt vreo 15 persoane", au spus, ieri seară, oamenii legii. "Cercetările continuă, am vizionat şi imaginile de pe camera de filmat din local, credem că i-am identificat pe autori, sunt din Constanţa, îi audiem şi pe ei, şi pe martorii din bar", au mai precizat poliţiştii prezenţi la faţa locului. Tot oamenii legii au adăugat că cei bătuţi n-ar avea nici o legătură cu şoferul căutat de bătăuşi: "Şoferul pe care îl căutau nu a rămas în bar până la revenirea lor. A intrat să bea o cafea, a văzut că nu sunt locuri la mese şi a plecat". Cele cinci victime nu vor rămâne internate: trei au traumatisme cranio-cerebrale, unul are coaste fisurate, iar altul - două degete fracturate, ca urmare a faptului că şi-a dus mâinile la cap, pentru a atenua loviturile de bâtă. Partea proastă a situaţiei abia acum vine: conform noului Cod Penal, bătăuşii nu mai pot fi încadraţi la ultraj contra bunelor moravuri, ci la "tulburarea liniştii publice", faptă ce poate fi pedepsită cu maxim 2 ani de închisoare. Având în vedere acest lucru, indivizii nu mai pot fi reţinuţi şi nici prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Va exista doar un proces, la finalul căruia instanţa va decide care este pedeapsa.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367