REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

E oficial: iată cine va conduce judeţul în următorii 4 ani. PSD, PMP şi ALDE, „la butoane”

E oficial: iată cine va conduce judeţul în următorii 4 ani. PSD, PMP şi ALDE, „la butoane”

Replica API 23 iunie 2016 | 00:11 411

A fost validat noul Consiliu Judeţean

A fost validat noul Consiliu Judeţean

Felix Stroe şi Claudiu Palaz

Componenţa Consiliului Judeţean Constanţa a fost validată! De asemenea, a fost desemnată conducerea CJC – propunerea PSD, Marius Horia Ţuţuianu a obţinut 22 de voturi, în timp ce propunerea PNL, Robert Boroianu, a obţinut doar 12 voturi. Nici la capitolul vicepreşedinţi PNL-ul nu a avut câştig de cauză. Claudiu Iorga Palaz (PMP) şi Dumitru Daniel Learciu (ALDE) au fost aleşi cu un număr de 22 de voturi, în defavoarea liberalilor Marian Iordache şi Remus Cristi Băisan. În tot acest timp, nu putem să nu remarcăm şi bucuria manifestată de partenerii politici de după alegeri: liderii PSD şi PMP, care au stat unul lângă altul în sala în care a avut loc constituirea.

În cursul zilei de miercuri, 22 iunie a.c, a fost constituit Consiliul Judeţean Constanţa pentru următorii 4 ani. Deşi în primele minute ale şedinţei erau prezenţi doar 26 de consilieri, ulterior şi ceilalţi au făcut act de prezenţă, cu excepţia lui Marian Cruşoveanu (PNL). Absenţa acestuia a avut loc pe fondul unor motive obiective, stabilindu-se ca în următoarea şedinţă să depună jurământul. Ulterior, s-a format comisia de validare, membrii propuşi fiind Adriana Gheorghe (PSD), Gheorghe Donþu (PSD), Daniel Turcu (PMP), Sorin Mocianu (PNL), Bogdan Bola (PNL) ºi Daniel Learciu (ALDE). Supus votului, Sorin Mocianu a fost singurul care a obþinut o majoritate de voturi împotrivă (20). Prin urmare, consilierii judeţeni au fost validaţi, au depus jurământul, iar, oficial, CJC poate funcţiona din punct de vedere legal. Cei care vor iniţia şi vota proiecte ce vor viza judeţul Constanţa în următorii patru ani sunt: Banias Emil Sorin (ALDE), Băisan Remus Cristi (PNL), Bereş Adrian Petre (PSD), Bizineche Adrian (PSD), Bola Bogdan Alexandru (PNL), Boroianu Aurel Robert (PNL), Ciobanu Cosmin (PSD), Cupşa Ovidiu Sorin (PNL), Donţu Gheorghe (PSD), Dragomir Nicolae Cristinel (PSD), Drăghici Rareş Cosmin (PSD), Enescu Dumitru Marius (PNL), Florea Dumitru (PSD), Găluşcă Constantin (PSD), Georgescu Daniel (PSD), Gheorghe Veronica Adriana (PSD), Gima Stelian (PNL), Goidea Florin (PMP), Iordache Marian (PNL), Lămureanu Gheorghe (PSD), Learciu Dumitru Daniel (ALDE), Lungoci Dumitru Lucian (PSD), Marinescu Ion (PSD), Matei Radu Bogdan (PNL), Memiş Baiazid (PNL), Mocianu Sorin (PNL), Moldovanu Vasile (PSD), Muhscină Gheorghe (PNL), Nedelcu Sabrina Maria (PSD), Niculescu George Sergiu (PNL), Palaz Claudiu Iorga (PMP), Pintilie Mircea (PSD), Şavlovschi Marcel (ALDE), Turcu Daniel (PMP), Ţuţuianu Marius Horia (PSD) şi Zahariuc Cristian Florin (PNL). Precizăm că pe lista consilieri judeţeni a PNL a fost şi Gheorghe Dragomir, preşedintele liberalilor, care a renunţat la funcţie.

SCÂNTEI la desemnarea conducerii CJC!

După ce au fost validați consilierii județeni din Constanța, a urmat alegerea președintelui și a vicepreședinților. Aici s-a lăsat cu scântei! Propunerea din partea PSD pentru funcția de președinte este Marius Horia Țuțuianu, iar de la PNL Aurel Boroianu. În ceea ce privește primul post de vicepreședinte, PMP îl propune pe Claudiu Iorga Palaz, iar PNL pe Marian Iordache. Pentru al doilea post de vicepreședinte propunerea vine din partea ALDE- Dumitru Daniel Learciu și de la PNL - Remus Cristi Băisan. Claudiu Iorga Palaz a propus ca, mai întâi, să voteze majoritatea, respectiv PSD, PMP; ALDE, pentru ca mai apoi să voteze și PNL. Au ieșit scântei! PNL nu a fost de acord! "Trebuie să votăm în ordine alfabetică. Așa este normal!", a ținut să precizeze Robert Boroianu. Propunerea lui Palaz a fost însă supusă votului și a obținut 22 voturi pentru, respectiv 14 împotrivă. Așadar, ceea ce Palaz a propus s-a pus în practică. Procesul de votare a președintelui și vicepereședinților CJC a fost început de PSD urmat de PMP, ALDE și ulterior, PNL.

Proaspătul președinte al CJC: “Consiliul Județean va avea o cu totul altă imagine”

După ce s-a instalat în funcție, prospătul președinte al CJC a ținut să facă câteva declarații: „Vreau să am o relație bună cu presa, vă asigur de transparență totală în Consiliul Județean. Vă stau la dispoziție. Cu echipa care o am lângă mine voi demonstra că ceea ce am învățat în 20 de ani de management, voi pune în aplicare pentru binele județului Constanța. Mă recomandă seriozitatea, în primul rând, pentru această funcție“, a spus Țuțuianu. „Prioritățile mele sunt dezvoltarea județului, crearea locurilor de muncă, sănătatea. Dacă va fi nevoie să bat la toate ușile ministerelor să facem Spitalul Regional, o voi face.“, a mai precizat președintele CJC. După stabilirea organigramei, cei doi vicepreședinți, Claudiu Palaz și Daniel Learciu, vor avea atribuțiuni pentru anumite sectoare. De asemenea, Țuțuianu a spus că, împreună cu cei doi vice, formează o echipă preocupată de dezvoltarea județului și de soarta cetățenilor din județ, iar deciziile nu se vor lua politic. „Deciziile le vom lua în funcție de necesitățile județului, chiar dacă încalcă principiile PSD. Voi face echipă cu toți consilierii, indiferent că sunt de la ALDE, PMP sau PNL. Suntem o echipă, Claudiu Palaz este un specialist în administrație, ne cunoaștem, personal, de trei săptămâni, dar îi cunosc activitatea foarte bine. Voi colabora foarte bine și cu opoziția. În viață trebuie să știi când să lași de la tine. Sunt o persoană diplomată și vă voi demonstra treaba aceasta. Consiliul Județean va avea o cu totul altă imagine“, a completat Țuțuianu. Acesta a ținut să precizeze că va face curățenie în cadrul aparatului administrativ. „Nu am venit să dau pe nimeni afară, voi face o analiză a întregului aparat administrativ, voi face o nouă organigramă, pe care o vom urma. Nu voi da pe absolut nimeni afară, în maxim două luni va fi gata organigrama, vom munci noapte și zi. Cei care nu sunt compatibili, nu putem lucra împreună. Voi face o evaluare și a proiectelor în curs de derulare, cele în stagnare și cele în curs de aprobare“, a conchis Țuțuianu. Horia Țuțuianu este în PSD din anul 2000, dar activ, de vreo opt ani, după cum însuși a anunțat . Precizăm faptul că, potrivit legii, Țuțuianu trebuie să renunțe la funcțiile pe care le conduce în prezent, respectiv director la Euxin SA și președinte CA Neptun Olimp. În caz contrar, se va afla în stare de incompatibilitate.

VIDEO - DECLARAŢIILE LUI HORIA ŢUŢUIANU:

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369