REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ei sfidează moartea de dragul modei de a se fotografia pe calea ferată: „Nu are nici o şansă, dacă-i trag un croşeu...”

Ei sfidează moartea de dragul modei de a se fotografia pe calea ferată: „Nu are nici o şansă, dacă-i trag un croşeu...”

Replica API 14 ianuarie 2016 | 22:44 416

În timp ce autorităţile nu ştiu ce să mai facă pentru prevenirea tragediilor,

În timp ce autorităţile nu ştiu ce să mai facă pentru prevenirea tragediilor,

Chiar dacă autorităţile nu ştiu ce să mai facă pentru a determina cetăţenii să nu mai traverseze calea ferată prin locuri nesemnalizate, se pare că aceştia nici nu aud. În plus, se pare că a devenit chiar o „modă” să te fotografiezi în asemenea locuri. Mai multe imagini au apărut pe internet, cei care sunt surprinşi în astfel de ipostaze fiind chiar mândri de isprava lor. Şi, chiar dacă s-au asigurat înainte, nu trebuie să trecem cu vederea că, pe 12 ianuarie, o femeie a murit la Castelu, fiind lovită de tren.

Chiar dacă în ultimii ani s-a constatat o creştere a siguranţei în sistemul feroviar, potrivit Biroului Oficial de statistică al Uniunii Europene Eurostat, iată că, din păcate, accidentele soldate cu pierderi de vieţi omeneşti încă sunt prezente. Anul acesta, o femeie deja a murit la Castelu întrucât a traversat calea ferată fără să se asigure în prealabil, dar şi prin loc nesemnalizat. Şi, chiar dacă autorităţile au tras, în nenumărate rânduri, semnale de alarmă, încercând să le explice oamenilor că se expun la pericol atunci când apelează la asemenea gesturi necugetate, se pare că aceştia nu vor să înţeleagă.

Totodată, ei consideră ca pasarelele pietonale amplasate nu sunt utile pentru că au multe scări şi pierd mult timp, motiv pentru care, spunem noi, este mai la îndemnână să-şi rişte viaţa. Un caz elocvent a avut loc la Valu lui Traian, atunci când o persoană doar ce îşi pierduse viaţa, lovită de tren, iar martorii traversau calea ferată, exact în acele momente, tot prin loc nepermis. În plus, iată că o nouă „modă” este aceea de a te fotografia pe calea ferată. Aşa a făcut un tânăr din Valu lui Traian, care a şi postat fotografia pe intenet, fiind mândru de isprava sa. „Prin trecere, vă pup, fanii mei”, a scris el amuzat.

Însă, cei care au văzut imaginea s-au şi grăbit cu sfaturi: „Treci mai repede, că te calcă trenul”. Dar tânărul a explicat că un tren nu ar avea şanse în faţa lui şi că l-ar rezolva imediat cu un croşeu. Ulterior, un bărbat din Murfatlar a ţinut să arate prietenilor virtuali că a nins în localitate. Dar nu oricum, ci făcându-şi o fotografie chiar pe şina de cale ferată. Probabil că s-au asigurat, ar spune mulţi, însă poate că aşa au crezut şi cei care au fost surprinşi de tren şi loviţi mortal, iar acum au rămas doar lacrimile celor dragi. Cea mai recentă nenorocire a avut loc pe 12 ianuarie, ora 03.35, când o femeie şi-a pierdut viaţa la Castelu.

Potrivit anchetatorilor ajunşi la faţa locului, femeia a traversat prin loc nesemnalizat, moment în care a fost acroşată de o locomotivă. Aceştia au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. O altă nenorocire a avut loc şi în vara anului 2015, când un tânăr a decedat în acelaşi mod, dar la Valu lui Traian.

Este vorba despre Răzvan Mădălin Ilie, de 24 de ani, originar din Vaslui, dar care locuia de 4 ani cu chirie în Cumpăna. Pe 14 iulie, el venise la nişte prieteni în Valu lui Traian, iar la un moment dat a plecat să cumpere ceva de la un magazin. La întoarcere, a traversat calea ferată, chiar dacă în zonă se afla o pasarelă pietonală. Nişte fete au încercat să-l avertizeze, însă, cum Răzvan avea căştile pe urechi şi asculta muzică, nu a auzit nimic, fiind lovit în plin de tren. Din nefericire, acestea sunt doar câteva exemple, tragediile înregistrate fiind mult mai multe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218