REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Eroul de la Topraisar: „Dacă nu venea agentul de Poliţie, ardeam ca şobolanii în casă!”

Eroul de la Topraisar: „Dacă nu venea agentul de Poliţie, ardeam ca şobolanii în casă!”

Replica API 19 ianuarie 2015 | 23:13 456

Poliţist din Constanţa, rănit într-un incendiu, transportat de urgenţă la spital: a sărit în flăcări pentru a salva viaţa unor bătrâni!

Poliţist din Constanţa, rănit într-un incendiu, transportat de urgenţă la spital: a sărit în flăcări pentru a salva viaţa unor bătrâni!

Bogdan Tarmigan

Un caz mai puţin obişnuit s-a petrecut sâmbătă, 17 ianuarie a.c., în judeţul Constanţa. Un poliţist a devenit erou peste noapte după ce a sărit în flăcări şi a salvat viaţa unor bătrâni amărăţi. Locuinţa lor fusese cuprinsă de un incendiu, iar agentul aflat în misiune a intervenit pentru a-i salva de la moarte. Incendiul a fost raportat prin 112 de pe strada Stejarului din comuna Topraisar. În câteva minute, flăcările au cuprins acoperişul casei. Proprietara, o femeie de 65 de ani, a leşinat, iar poliţiştul i-a acordat primul ajutor.

„A venit un tânăr poliţist şi mi-a acordat primul ajutor. Eram acolo, căzută. M-au luat pe braţe şi m-au băgat în casă până au venit cei de la SMURD. Până au venit pompierii, agentul de Poliţie a ameliorat treaba. S-a urcat în pod şi a scos şipcile care începuseră să ia foc. Dacă nu venea agentul de Poliţie, luam foc, ardeam ca şobolanii în casă”, a mărturist femeia. Până să ajungă pompierii, poliţiştii şi vecinii au încercat să stingă focul. Misiunea agentului Bogdan Tarmigan, în vârstă de 24 de ani, a fost una foarte riscantă. Omul legii a fost nevoit să urce în podul casei ca să încerce să stingă incendiul. A apucat să arunce câteva căldări de apă, dar într-o clipă de neatenţie s-a prăbuşit în gol. Deşi rănit la umărul stâng, Bogdan nu a renunţat şi i-a ajutat pe pompieri să monteze furtunul cu apă pe acoperiş. „La data de 17 ianuarie a.c., ora 18.00, poliţiştii din Topraisar au fost sesizaţi despre faptul că la o locuinţă a izbucnit un incendiu, care se propaga foarte rapid. La faţa locului s-a deplasat tânărul agent de poliţie Bogdan Tarmigan, ajutor şef de Post. Acesta a constatat faptul că, pentru stingerea incendiului, proprietarii casei, persoane de vârsta a treia nu au avut posibilitatea de a interveni. Pentru diminuarea pagubelor materiale şi protejarea bunurilor locatarilor, poliţistul a pătruns în imobil, a urcat în pod şi pe acoperişul casei, unde, sprijinit de cetăţenii din localitate, a acţionat pentru stingerea incendiului”, au declarat reprezentanţii IPJ Constanţa. Urmare a intervenţiei agentului de Poliţie, focul a fost limitat, iar oamenii au scăpat teferi. Poliţistul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean pentru a primi îngrijiri medicale. „În intervenţia sa, poliţistul a suferit leziuni minore în zona umărului stâng, fiind transportat la Spilalul Judeţean Constanţa, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, nerămânând internat”, au mai precizat oamenii legii. După ce s-au asigurat că focul a fost stins complet, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum defect.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614