REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

EXCLUSIV: Ministrul Sănătăţii a decis schimbarea din funcţie a managerului Sanatoriului Techirghiol

EXCLUSIV: Ministrul Sănătăţii a decis schimbarea din funcţie a managerului Sanatoriului Techirghiol

Replica API 4 septembrie 2014 | 00:00 336

Rusu spune că este în concediu

Rusu spune că este în concediu

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, l-a demis pe Vasilică Rusu din funcţia de manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Ordinul de destituire din funcţie ar fi fost transmis prin fax încă de marţi, 2 septembrie 2014. Din respectivul ordin reiese că activitatea ec. Vasilică Rusu a încetat, iar Sanatoriul Techirghiol va fi manageriat de către directorul medical, dr. Valentina Elena Ionescu.

Deşi scriptic la Techirghiol au avut loc schimbări de trupă, managerul Rusu a declarat, pentru Replica, faptul că se află în concediu: "Nu ştiu nimic. Sunt în concediu până pe 5. O să mă întorc din concediu şi o să vedem, dar în fiecare lună sunt schimbări, modernizăm sanatoriul". La aflarea veştii, directorul medical a părut surprins: "Aţi vorbim cu domnul manager? Eu nu ştiu nimic". Cert este faptul că la Ministerul Sănătăţii ar fi ajuns un concediu medical pe numele lui Vasilică Rusu. Facem precizarea că unitatea sanitară a fost vizitată în plin sezon estival de inspectorii Ministerului Sănătăţii. Din 14 iulie a.c., timp de 7 zile, inspectorii au verificat fiecare departament în parte, au analizat documente, urmare a unor anonime ajunse pe masa oficialilor Ministerului Sănătăţii care făceau referire la o serie de investiţii. Rusu a fost instalat la conducerea unităţii de tratament încă din 2010. În 2013, Ministerul Sănătăţii a scos postul de manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol la concurs. Vasilică Rusu a trecut cu brio examenul, fiind validat în funcţie. Concursul, organizat de Ministerul Sănătăţii, s-a desfăşurat în perioada 16-23 decembrie 2013. Rusu a avut un singur contracandidat, respectiv Romulus Creţu, vicepreşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi - zona Constanta, Tulcea, Ialomiţa. Creţu a fost eliminat din concurs după ce a picat proba scrisă. Menţionăm că social-democratul Creţu, nemulţumit de nota obţinută, şi anume 6,80, a făcut contestaţie. Fără succes. Comisia de reexaminare, întrunită pe 20 decembrie, a respins contestaţia lui Creţu. Comisia de concurs, prezidată de fostul consilier local PSD Fenin Semat (fost director de îngrijiri al Sanatoriului Techirghiol şi fost contracanditat al actualului manager la concursul din 2010), s-a pronunţat în data de 23 decembrie 2013, asupra aptitudinilor manageriale ale lui Vasilică Rusu, acordându-i acestuia la proba srisă nota 9,80, iar la evaluarea competenţelor manageriale nota 9,66, declarându-l ADMIS cu nota finală 9,73. Astfel, Rusu a obţinut prin concurs funcţia.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108