REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Explozie în centrul Constanţei: un apartament s-a făcut praf, două persoane au ajuns la spital cu arsuri

Explozie în centrul Constanţei: un apartament s-a făcut praf, două persoane au ajuns la spital cu arsuri

Replica API 8 februarie 2014 | 00:00 247

Deflagraţia a afectat şi alte 5 locuinţe

Deflagraţia a afectat şi alte 5 locuinţe

Imagini de coşmar pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, din municipiul Constanţa! O femeie în vârstă de 53 de ani, Constanţa Costea, şi un bărbat de 58 de ani, Virgil Suciu, au fost răniţi în timpul unei explozii într-un apartament. Potrivit pompierilor din cadrul ISU Dobrogea, cauza ar fi acumularea de gaze, în urma schimbării buteliei. Apartamentul de la etajul doi al blocului 33A s-a transformat într-un morman de moloz, pe când alte cinci au fost avariate.

O bubuitură puternică a alertat oamenii care locuiesc în blocul 33 de pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. "Am crezut că este cutremur, aşa s-au cutremurat pereţii, s-au spart ţevile de apă... Ne-am speriat cumplit şi am ieşit să vedem ce se întâmplă şi am văzut tot acest dezastru", au spus locatarii blocului. Aici vorbim despre cei ce se aflau acasă, întrucât au fost afectate şi apartamente ale căror proprietari se aflau la serviciu, fiind sunaţi şi anunţaţi de teribila întâmplare. Din câte se pare, femeia care se afla în casă este Constanţa Costea, de 53 de ani, care s-a apucat să schimbe butelia. Întrucât nu s-a descurcat, a apelat la ajutorul unui vecin, de la parter, cu care este şi rudă, respectiv Virgil Suciu, de 58 de ani. Au lăsat butelia deschisă, s-au acumulat gaze, iar în momentul în care au aprins un chibrit, s-a produs deflagraţia. În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, femeia plângea şi striga după ajutor. A suferit arsuri pe faţă, mâini, iar părul îl avea complet ars. De asemenea, bărbatul s-a ales şi el cu arsuri, dar şi cu un atac de panică. Ambii au fost transportaţi la spital. Imaginile de pe scara blocului, dar şi din exterior, au fost de coşmar: bucăţi de lemn, geamuri sparte, linguri, furculiţe, oale, chiar şi bucăţi de friptură. De asemenea, alte cinci apartamente au fost avariate, locatarii speriindu-se cumplit. Pompierii au fost nevoiţi să spargă uşa unei locuinţe, întrucât se blocase, iar proprietara era foarte speriată. Din fericire, nu a constatat mari daune. "Am fost solicitaţi să intervenim la o explozie, din cauza unei acumulări de gaze. Când am ajuns la faţa locului, am descoperit că într-un apartament a explodat o butelie. Din datele date de proprietară, care se află la spital, am aflat că încercau să schimbe o butelie, au lăsat-o deschisă, s-au acumulat gaze, au aprins un chibrit şi s-a produs deflagraţia. A fost afectat în întregime apartamentul de la etajul doi, iar la celelalte doar uşile. Nu a fost afectată structura de rezistenţă a blocului, au fost cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi ni s-a dat această asigurare. Sunt două victime, femeia şi un vecin care o ajuta", a declarat locotenent colonel Dan Constantinescu, comandantul Grupului de Intervenţii Constanţa Palas.

Ce spun reprezentanţii ISU Dobrogea

Potrivit unui comunicat de presă, la ora 12.39, dispeceratul ISU Dobrogea a preluat un apel venit de la un cetăţean care semnala producerea unei explozii în Municipiul Constanţa, pe strada Barbu Delavrancea. Imediat, două autospeciale cu nouă pompieri coordonaţi de un ofiţer s-au deplasat în zona indicată, dar şi un echipaj pentru descarcerare întrucât nu se cunoştea gravitatea evenimentului şi urmările acestuia. Ajunşi la adresa indicată de apelant, echipajele de pompieri au constatat că explozia a fost produsă de o acumulare de gaze de la butelia de la aragaz şi nu a fost urmată de incendiu. În apartamentul afectat au fost găsite două persoane care prezentau arsuri, ambele fiind preluate de două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă. La o primă evaluare, explozia a afectat doar apartamentul în care s-a produs, însă fiind vorba de un bloc de apartamente, subprefectul Radu Volcinschi a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii un punct de vedere privind structura de rezistenţă a imobilului şi modul în care aceasta a fost afectată sau nu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102