REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

EXPLOZIE LA MEDGIDIA! Mai multe apartamente au fost distruse, o persoană este la spital! VIDEO

EXPLOZIE LA MEDGIDIA! Mai multe apartamente au fost distruse, o persoană este la spital! VIDEO

Replica API 30 septembrie 2016 | 10:58 442

Explozie la Medgidia! Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, în dimineaţa de vineri, 30 septembrie, pe strada Plevnei nr. 5, acolo unde o butelie a explodat în apartamentul unui bloc, după care a urmat un incendiu.

Apelul la 112 a fost primit în jur de ora 7.15, au intervenit două autospeciale de la detașamentul Medgidia, au fost afectate 13 garsoniere de pe nivelul la care s-a produs deflagrația, aproximativ 80 de persoane s-au autoevacuat. Un bărbat, locatar al garsonierei, a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, de gradul 1 şi 2, şi a fost transportat de Spitalul din Medgidia, intubat. Este posibil ca și căile aeriene să-i fie afectate. Acesta a fost transportat ulterior la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Se pare că explozia s-a produs din pricina acumulării de gaze de la butelie. De precizat este că blocul nu e racordat la gaze.

UPDATE: Vârstnicul s-a apucat să-și facă de mâncare dar a uitat să aprindă aragazul!

Persoana vătămată este de sex masculin și are în jur de 80 de ani. Acesta locuiește singur la ultimul etaj al blocului 9 Tineret de pe strada Plevnei nr. 5 din Medgidia. Potrivit vecinilor, el a mai cauzat probleme și în trecut, iar acum câteva zile chiar și-ar fi dat foc la haine, în casă. "Familia nu prea s-a interesat de el, se descurcă mai mult singur. Stăm cu frică pentur că a făcut mai multe prostii, dar nu avem ce să facem pentru că garsoniera este proprietate personală", au spus locatarii blocului. În dimineața de vineri, 30 septembrie, vârstnicul a vrut să-și facă de mâncare, să coacă ardei. A pus tava pe ochiul aragazului, a dat drumul buteliei, dar a uitat să aprindă focul și a plecat. După un timp, când și-a dat seama despre cele întâmplate, a revenit în bucătărie și a aprins un chibrit. Acela a fost momentul în care s-a produs deflagrația!

Amintim că o altă explozie a avut loc la Medgidia pe 4 martie 2014, ora 20.16, pe strada Independenţei. Explozia a fost produsă de o butelie şi a avut loc într-un bloc cu patru etaje. 28 de apartamente au fost distruse. În timpul intervenţiei pompierilor, oamenii au fost evacuaţi, având în vedere că s-a impus oprirea utilităţilor: gaze, apă, căldură. Locatarii blocului afectat au trecut prin clipe de groază. În doar câteva clipe şi-au văzut munca agonisită într-o viaţă distrusă. Autorităţile au intervenit în forţă şi 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci persoane au fost intoxicate cu fum şi au suferit atacuri de panică, iar o femeie s-a ales cu politraumatism minor. Alte şapte persoane au ajuns la spital. Pagubele au fost imense, însă structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. Duminică seara, pe 9 martie, George Chiriţă a murit, iar pe 12 a murit şi soacra acestuia, ambii spitalizaţi la Bucureşti. Fetiţa a supravieţuit, acum aflându-se acasă. Toţi se aflau în apartamentul în care s-a produs deflagraţia.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367