REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
18.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Expoagroutil și Black Sea Ports & Shipping, oportunități pentru cei din domeniul agricol și portuar

Expoagroutil și Black Sea Ports & Shipping, oportunități pentru cei din domeniul agricol și portuar

Replica API 27 mai 2016 | 21:54 410

Organizate la Pavilionul Expozițional,

Organizate la Pavilionul Expozițional,

S-au deschis târgurile Expoagroutil și Black Sea Ports& Shipping la Pavilionul Expozițional din Constanța. Evenimentele sunt organizate de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură în perioada 26-29 mai anul curent. La deschiderea celor două târguri au fost prezenți Mihai Daraban, președintele CCINA, Ali Bozçalışkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, fermierul și fostul secretar de stat Gheorghe Albu, primarul localității Cumpăna, Mariana Gâju și alți reprezentanți din domeniul portuar și cel al agriculturii.

Târgul internațional Expoagroutil se află la cea de-a 24-a ediție și reunește la Constanța, producători, importatori și comercianți din domeniul agricol care au venit să își promoveze produsele și să aducă în fața fermierilor noile tehnologii din agricultură, menite să-i ajute să-și desfășoare activitatea. Singurul regret al acestora este că aproape în fiecare an, participanții pleacă, ”cu inima strânsă”, zic ei, pentru că oamenii nu au mereu sursele financiare necesare pentru a achiziționa produsele. De asemenea, reprezentanții CCINA au ținut să puncteze faptul că cei de la Consiliul Județean Constanța nu le-au permis să aducă spre expunere și produse agricole. De acest lucru s-a arătat indignată și Mariana Gâju, care a proclamat vehement că agricultura este unica șanasă de salvare a României: ”Agricultura va salva România. Ați văzut invazia orășenilor care vin să ia de la țară produse tradiționale”, a spus aceasta. Totodată, Gheorghe Albu a ținut să puncteze o problemă actuală a fermierilor, și anume, întârzierea subvențiilor venite de la APIA: ”Subvențiile de la APIA vin cu întârziere și cu țârâita. Sunt foarte multe probleme. Văd aici mulți producători agricoli pe care-i îndemn să adereze la formațiuni asociabile, pentru că noi, cei din agricultură, trebuie să fim uniți”, a spus acesta. Târgul expoagroutil va putea fi vizitat între 26-28 mai între orele 10-18 și duminică, 29 mai, între orele 10-13: ”Vorbim de 3500 mp ocupați la exterior. Calitatea acestei manifestări este tocmai densitatea de echipamente agricole. Pot să zic că avem și tractorul anului 2016 și tractorul anului 2015, ceea ce este un lucru excepțional. Cred că manifestarea noastră din toți acești ani a pus mai mult preț pe tehnologie în agricultură, pe echipamente, față de alte zone ale țării, unde se organizează acest gen de manifestări, dar unde predomină produsele agricole”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCINA.

Evenimentul Black Sea Ports & Shipping 2016 se află la cea de-a 5-a ediție, anul acesta fiind prima dată când ajunge și la Constanța. Programul de vizitare al acestui târg de servicii portuare va fi pe 26 mai, între orele 9-17 și 27 mai, între orele 9-16. Președintele CCINA a ținut să precizeze câteva dintre problemele actuale ale industriei navale, printre care este și lipsa subvenționării acestui domeniu de activitate: ”O problemă pe care am ridicat-o vizavi de industria navală este că dacă în agricultură vedem că se dau subvenții, de ce nu există conceptul ca cei care angajează nave construite în Europa să fie subvenționați? Pentru că iată că în ultimii ani, într-o retorică de expatriere a producției, Europa a ajuns să-și reducă motoarele în ceea ce privește sectorul industrial, să expatrieze industria în extremul Orient și să lase design, concept. Nu cred că toată lumea are educația și pregătirea necesară pentru a se ocupa numai de astfel de lucruri. Sunt și oameni care trebuie să lucreze undeva și cred că industria navală din Europa trebuie în continuare să devină un punct strategic la nivel mondial, nu ca în situația actuală când șantiere care erau de mare renume la nivel mondial au dat faliment în Europa”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCINA.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389