REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Făgădău, cartonaşul galben din partea propriului partid!?

Făgădău, cartonaşul galben din partea propriului partid!?

Replica API 8 octombrie 2015 | 00:05 260

PREMIERĂ. Şedinţa Consiliului Local Municipal, amânată pentru că… n-a fost cvorum!

PREMIERĂ. Şedinţa Consiliului Local Municipal, amânată pentru că… n-a fost cvorum!

Decebal Făgădau

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 7 octombrie 2015, ora 12.00, în sala Remus Opreanu a Consiliului Judeţean Constanţa. Însă, surpriză! Şedinţa nu s-a mai ţinut din... lipsă de cvorum, o premieră în administraţia locală municipală. Prezenţi au fost doar 7 consilieri, de la PNL, UNPR şi PNŢCD, parcă rătăciţi pe acolo, motiv pentru care Decebal Făgădau, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, a amânat-o pentru marţi, 13 octombrie.

Ordinea de zi a rămas aproximativ aceeaşi, cu proiecte importante - legate de modificarea şi completarea hotărârii privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale, privind modificări la nivelul unor servicii din cadrul primăriei etc., la care s-au adăugat şi câteva „mărunţişuri”. Revenind la şedinţa ratată de ieri, precizăm că ţărănistul Tudorel Chesoi a încercat să ofere o explicaţie, la solicitarea presei, bălmăjind ce a auzit şi el de la unii, de la alţii: colegii de la PSD care au absentat se află... în concediu! Toţi, dar absolut toţi, fix în luna octombrie!

„A fost o surpriză. Nu ştiam că nu vin... Ni s-a spus că sunt în concediu, că nu au reuşit să ajungă... Dar concedii în octombrie? Sunt surprins, am să mă uit cu atenţie în convocator, poate desluşesc misterul”, a comentat un alt ales local care a făcut act de prezenţă. În ceea ce-l priveşte pe consilierul PNL Iustin Roman, acesta ne-a precizat că a avut o problemă personală şi de aceea nu a ajuns la şedinţă, dar că e surprins de absenţa aleşilor locali de la PNL.

În orice caz, imediat după şedinţă s-a speculat că mai-marii PSD Constanţa sau chiar fostul primar al municipiului au vrut să îi dea o lecţie lui Decebal Făgădău, pe motive ştiute doar de ei. Decebal Făgădău nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, la fel - nu au dorit să comenteze nici aleşii locali ai PSD, dar nici preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe. Pe de altă parte, amuzat de situaţie, un social democrat constănţean s-a oferit să ne prezinte o altă explicaţie a situaţiei de ieri: „Nu e vorba de nici un concediu. Nu au venit la şedinţă pentru că nu a vrut Decebal Făgădău, aşa au stabilit între ei. Nu au reuşit să pregătească toate documentele din spatele proiectelor de hotărâre şi, ca să nu iasă discuţii sau alte probleme, au decis amânarea şedinţei”. Varianta a doua este privită însă cu scepticism de mulţi, care comentează că pur şi simplu partidul este nemulţumit de vicele cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău. "E o naivitate să creadă cineva că a regizat Făgădău situaţia de la şedinţă. Au vrut să îi dea o lecţie, pentru că a nemulţumit oamenii de la PSD. Cine poate crede că nu avea documentaţia gata pentru proiecte?!", a comentat, pe de altă parte, un liberal constănţean.

Alexandra ANTON, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369