REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fântânile arteziene din Constanţa, pe uscat în plin sezon. Plătit să le cureţe, Mitrea promite că termină vara asta

Fântânile arteziene din Constanţa, pe uscat în plin sezon. Plătit să le cureţe, Mitrea promite că termină vara asta

Replica API 17 iulie 2015 | 00:00 230

Confort Urban, eliminată din schema

Confort Urban, eliminată din schema

Este trecut de jumătatea lunii lui cuptor, dar fântânile arteziene din municipiul Constanţa încă aşteaptă cuminţele să se uite cineva şi la ele. În cursul zilei de miercuri, 15 iulie, reprezentanţii Primăriei Constanţa anunţau că au început lucrările de reparaţii curente şi punere în funcţiune a fântânilor arteziene şi bazinelor ornamentale din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Însă, cum acţiunea vine mai târziu faţă de alţi ani, a necesitat a fi dezvăluit şi motivul: nu se mai ocupă Confort Urban, ci direct Primăria, iar tot acest transfer a avut nevoie de timp.

„A început de ieri (15 iulie – n.r.) reabilitarea celor 12 fântâni. În prima etapă vor fi incluse cele din zona parcului Tomis II, zona Oxford, parcul Primăriei şi parcul de la Gară. Au promis că săptămâna viitoare vor fi terminate lucrările şi vor fi puse în funcţiune. Apoi urmează şi celelalte, care vor fi puse în funcţiune în circa 10 zile. Acestea vor avea orar de funcţionare: 10.00 – 24.00, cu pauze de 30 de minute din 2 în 2 ore, iar atunci când va ploua sau va fi vânt puternic, se vor închide”, a declarat, pentru „Replica”, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Constanţa.

Toate bune şi frumoase, dar de ce aşa târziu? De pildă, în 2012, revizia tehnică era demarată încă din luna martie, atunci reprezentanţii administraţiei locale menţionând că totul decurge după un plan bine pus la punct. În 2013, licitaţia pentru efectuarea reviziei tehnice a fântânilor arteziene avea loc la finele lunii mai, iar revizia în sine urma să înceapă pe 3 iunie. Potrivit lui Liviu Tramudana, anul acesta s-a întârziat din pricina faptului că s-a făcut transferul de la SC Confort Urban la Primărie, după care s-a făcut o inspecţie pentru a se analiza în ce stare au fost preluate, apoi au fost transferate şi actele.

Prin urmare, toate fântânile sunt acum în directa administrare a Primăriei, care a încheiat un contract cu Utilnavorep SA Constanţa, în valoare de 437.000 de lei, fără TVA, pentru reabilitarea, recondiţionarea şi conservarea fântânilor. Utilnavorep îi aparţine lui Marian Mitrea, fostul director al Administraţiei Bazinale de Ape Dobrogea Litoral (ABADL). Şi în anii trecuţi, de revizii s-a ocupat aceeaşi firmă, beneficiară, de-a lungul timpului, de contracte publice de zeci de milioane de euro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102