REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Femeile din Constanţa, ATACATE în plină zi! Sunt urmărite până când devin victime sigure

Femeile din Constanţa, ATACATE în plină zi! Sunt urmărite până când devin victime sigure

Replica API 31 mai 2016 | 00:00 564

Traseul tâlhăriilor de la malul mării; declaraţii ŞOCANTE

Traseul tâlhăriilor de la malul mării; declaraţii ŞOCANTE

Nu mai este o noutate că tâlhăriile de la malul mării au loc în plină zi, autorii fiind, de multe ori, minori. Cazuri au tot fost înregistrate, iar modul de acţiune este cam acelaşi. Vizaţi sunt, în special, femeile, copiii sau persoanele vârstnice. Sunt atacaţi pe stradă sau în scările de bloc, autorii folosind şi violenţa pentru a-şi putea duce planul la sfârşit. Acesta a fost şi cazul unei femei din Constanţa, care a simţit că este urmărită încă de când se afla în autobuz. Mergea la o prietenă şi când a intrat în scara de bloc a smţit că nu poate închide uşa întrucât o persoană de etnie romă trăgea de ea. A încercat să fugă pe scări, dar a simţt o durere...

Ibo Mustafa, de 16 ani, Narcis Mustafa, de 19 ani, Nazlî Mustafa de 14 ani şi Elvis Mustafa au fost condamnaţi, decizia rămânând definitivă la data de 5 aprilie anul curent, la Curtea de Apel Constanţa. Astfel, Elvis a primit un an cu executare, Ibo s-a ales cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie, Nazlî cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la tâlhărie şi Narcis la un an cu executare.

Însă, detaliile din şedinţa în care apelurile le-au fost respinse, din aprilie anul curent, mai multe detalii au fost la suprafaţă, refăcându-se traseul infractorilor. Potrivit Institutului Român pentru Informaţii Juridice (rolii.ro), la data de 2.09.2015 în jurul orei 09.45, persoana vătămată a părăsit domiciliul personal cu intenţia de a se deplasa la domiciliul unei prietene. Elena P. a călătorit cu autobuzul nr. 102 de la staţia Inel II la staţia de la Galeriile Soveja, sensul de mers spre City Park Mall.

„În jurul orei 10.00, o aşteptam să vină în vizită la mine, conform unei înţelegeri din ziua anterioară. La ora 09.57 am primit un SMS de la ea prin care mă anunţa că mai întârzie 10 minute”, a precizat D.E., prietena victimei. În acelaşi autobuz, persoana vătămată a observat-o pe inculpata Nazlî Mustafa, care la coborâre o privea insistent.

„O persoană de etnie romă stătea cu faţa la mine, m-a privit câteva secunde...”

„Am stat în autobuz în dreptul uşii din faţă, dar când m-am apropiat de destinaţie m-am deplasat spre uşa de la mijloc. În acel moment s-a îndreptat spre mine o tânără de etnie romă care până atunci a stat în spatele autobuzului. Aceasta s-a poziţionat în dreptul meu, cu spatele spre uşă şi cu faţa la mine, m-a privit câteva secunde după care s-a dus iarăşi la partea din spate a autobuzului. Nu am remarcat dacă mai era însoţită de alte persoane deoarece autobuzul era foarte aglomerat…”, a declarat Elena P., victima, în faţa magistraţilor, potrivit rolii.ro. Instanţa reţinut că inculpata Nazlî Mustafa era însoţită de inculpaţii Narcis Mustafa, Ibo Mustafa şi Elvis Mustafa, împreună cu care se întâlnise în zona Abator şi împreună cu care se deplasa către tatăl lui Ibo.

„Declar că în ziua comiterii faptei am venit din Cobadin în Constanţa împreună cu Ibo, care este vărul meu. Narcis, sorea mea, şi fratele meu, Elvis au rămas în Cobadin. Eu cu Ibo am venit în Constanţa pentru a ne plimba. Eu am fugit de acasă fără să ştie părinţii mei. La un moment dat a venit după mine fratele meu cu sora mea. Ne-am întâlnit în zona Abator. De aici am urcat într-un autobuz… Voiam să mergem în zona Cireşica, la tatăl lui Ibo”, a declarat inculpata Nazlî.

Stăteau în autobuz şi au văzut o fată cu lanţ de aur la gât. Îl furăm? Da!!!

Inculpatul Ibo Mustafa a fost cel care a observat la gâtul persoanei vătămate lanţul din aur şi a propus celorlalţi trei inculpaţi să o urmărească. Răspunsul afirmativ a fost unul ferm, între aceştia existând şi o discuţie cu privire la modul de săvârşire a faptei, prin stabilirea unui plan general de urmat. Astfel, când tânăra a coborât din autobuz, cei patru au urmat-o. După ce persoana vătămată a ajuns în faţa imobilului unde locuieşte prietena sa şi după ce a deschis uşa de acces, inculpata Nazlî a fost cea care a ţinut uşa pentru ca inculpatul Ibo să pătrundă în scara pe casa scării. Acesta a tras cu putere de lanţul persoanei vătămate, care simţind durerea a tras la rândul ei de lanţ, fără a-i da drumul din mână.

"Cineva ținea de ușă. Era aceeași fată de etnie romă din autobuz. Apoi am simțit o durere..."

"Am sunat la interfon și după ce mi s-a deschis am intrat în scară și când am vrut să închid ușa, din spate, cineva a tras de ușă. M-am întors și am observat că era aceeași tânără de etnie romă care mă privise în autobuz. în spatele ei era un tânăr de etnie rromă iar tânăra continua să țină de ușă, împiedicându-mă să o închid. Am dat drumul ușii și în pas grăbit am urcat treptele de pe casa scării moment în care, din spate am simțit cum cineva îmi trage de lanț, prinzându-mi și părul.

Am simțit o durere la baza gâtului și pus mână pe partea din față a lanțului. Am simțit cum s-a rupt lanțul moment în care am țipat. Am rămas cu o parte a lanțului și medalionul în mână, m-am întors și am observat cum tânărul de etnie rromă a ieșit din scară în timp ce tânără ținea ușa deschisă", a declarat victima, Elena P.

Inculpații au fugit de la fața locului. La data de 6 septembrie 2015, în timp ce filau zona, oamenii legii din cadrul Secţiei 3 au observat trei tineri care se agitau în zona străzii Răscoalei 1907. Luaţi la întrebări, aceştia au spus că doar ce au ajuns în municipiu, coborând din microbuz în urmă cu puţin timp. Însă, nu au putut preciza motivul vizitei în urbea de la malul mării, motiv pentru care, în urma verificărilor, au ieşit la iveală alte aspecte, cum că au fost protagonişti respectivei tâlhării.

De precizat că suspecții nu sunt la prima abatere, ei fiind un fel de… spaima Constanței. La scurt timp a fost prins și al patrulea suspect. Având în vedere că la data săvârșirii faptei inculpata Nazlî nu avea împlinită vârsta de 16 ani, organul de urmărire penală a dispus efectuarea unui constatări medico legale, fiind depus la dosar raportul de expertiză medico legală (psihiatrică).

Potrivit concluziilor, inculpata este diagnosticată cu tulburare severă de conduită. Intelect liminar. Personalitate în curs de structurare dizarmonică antisocială. Atât în prezent cât și la data săvârșirii faptei și în raport de acestea, discernământul este/a fost păstrat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614