REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fercală e disperat! Şeful SIF Transilvania, reclamat la CSM după ce şi-a bătut joc de un judecător

Fercală e disperat! Şeful SIF Transilvania, reclamat la CSM după ce şi-a bătut joc de un judecător

Replica API 19 decembrie 2014 | 23:01 1180

Încă un cartonaş galben de la arbitrul Frăţilă

Încă un cartonaş galben de la arbitrul Frăţilă

Mihai Fercală, sursa foto: economica.net

Fostul arbitru Constantin Frăţilă l-a reclamat pe Mihai Fercală la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce şeful SIF Transilvania a luat peste picior un judecător care a dat o hotărâre împotriva sa, anunţând în acelaşi timp că nu are de gând să se supună aceleiaşi hotărâri, deşi aceasta este executorie. Este vorba despre o sentinţă a Tribunalului Braşov, de pe 15 decembrie a.c., care a suspendat o hotărâre AGA luată de SIF Transilvania pe 11.08.2014, prin care constănţeanul Frăţilă era revocat din Consiliul de Supraveghere al societăţii. De asemenea, Tribunalul a anulat şi hotărârea AGA de respingere a pornirii acţiunii în răspundere împotriva preşedintelui executiv Mihai Fercală, iniţiată de acelaşi Frăţilă. Decizia instanţei confirmă astfel o primă hotărâre judecătorească, prin care se suspendase acele măsuri AGA. În plus, fostul arbitru va sesiza şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la o tranzacţie extrem de bizară realizată de SIF 3 cu firma celui pe care tocmai îl cooptaseră în Consiliul de Supraveghere în locul lui Frăţilă, ilegal, după cum a constatat şi justiţia.

Constantin Frăţilă

Sesizarea CSM cu privire la Mihai Fercală vine după ce şeful SIF 3 a făcut o serie de afirmaţii defăimătoare la adresa Tribunalului Braşov, în numărul de ieri, 18 decembrie, al ziarului „Bursa”, cât şi în raportul curent trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi ASF. În mod cu totul ciudat, Fercală s-a apucat să-şi dea cu părerea public despre o sentinţă judecătorească, luând în râs Tribunalul Braşov şi asta de la înălţimea funcţiei pe care o are într-una din cele mai mari firme din România şi folosind ca mijloc de mediatizare spaţiul unei instituţii de stat, cum este ASF. Fercală a transmis către BVB şi ASF un raport curent prin care „apreciază hotărârea prezentată mai sus (hotărârea judecătorească prin care s-a anulat revocarea lui Frăţilă din Consiliul de Supraveghere- n.red.) ca fiind nelegală având în vedere că suspendarea executării unei hotărâri AGA este admisibilă numai în măsura în care respectiva hotărâre este susceptibilă de executare”. Altfel spus, hotărârea judecătorului trebuie să ţină cont de cheful lui Fercală dacă o pune sau nu în executare, decizia unei instanţe fiind răstălmăcită după cum îi dictează interesul lui de şef suprem la SIF 3 de un sfert de veac, deja. Mihai Fercală omite caracterul executoriu al hotărârii judecătoreşti care îl obligă să-l repună pe Frăţilă în funcţie, spunând că acest lucru nu este posibil pentru că postul a fost deja ocupat, iar ASF a luat la cunoştinţă de acest lucru şi cu asta, s-a terminat povestea. Cu alte cuvinte, Tribunalul Braşov s-a băgat singur în seamă peste ce-a stabilit el iar asta e nelegal în viziunea lui, de ajungem să ne întrebăm care e mai rostul vreunei instanţe sau legi în ţara asta, din moment ce Fercală decide el ce trebui şi ce nu. Dacă în raportul către BVB şi ASF şeful SIF 3 comenta o hotărâre judecătorească executorie, spunând despre ea că-i nelegală, în declaraţiile către „Bursa” Fercală s-a arătat atât de disperat încât şi-a bătut pur şi simplu joc de magistraţii din Braşov. „Nu ştiu prin ce minune instanţa i-a dat câştig de cauză lui Constantin Frăţilă. Am depus deja apel, aşteptăm să ne fie comunicată motivaţia deciziei. Considerăm că este o decizie hilară şi sunt convins că vom câştiga la Curtea de Apel. Însă, chiar dacă nu va fi aşa, Constantin Frăţilă nu poate reveni în Consiliul de Supraveghere, pentru că postul nu mai este vacant. Nu am mai întâlnit ca instanţa să anuleze o decizie a acţionarilor, luată într-o adunare întrunită legal, în aceleaşi condiţii în care fusese ţinută şi şedinţa în care Frăţilă fusese ales”, a declarat Fercală pentru sursa citată. După cum se vede, şeful SIF 3 îşi anunţă public intenţia de a comite o infracţiune, spunând că nu va respecta hotărârea judecătorească, executorie de felul ei, pentru că aşa vrea el.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614