REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fermier din Pantelimon, capul unei grupări infracţionale: atrăgea posibilii clienţi, îi bătea şi le lua banii

Fermier din Pantelimon, capul unei grupări infracţionale: atrăgea posibilii clienţi, îi bătea şi le lua banii

Replica API 1 octombrie 2014 | 01:27 590

Arestat şi pentru tentativă de omor

Arestat şi pentru tentativă de omor

Tâlhării şi bătăi ascunse sub meseria de fermieri. Vorbim despre un individ din Pantelimon, Cristian Alexandru Drăguţ, care are o fermă la ieşire din localitate, în cadrul căreia coordonează mai mulţi angajaţi. Însă, într-o zi, cam de la începutul anului 2014, Drăguţ s-a gândit că ar fi bine să apeleze şi la alte metode pentru a face bani, astfel că „a pus” de o grupare infracţională. Şi-a instruit angajaţii, între care şi doi minori, învăţându-i cum să acţioneze. Mai exact, aceştia contactau diferiţi posibili cumpărători de animale, îi invitau la fermă pentru a le vinde oi şi capre la preţuri mici, precum 200 de lei, iar când ajungeau se trezeau că sunt luaţi la bătaie şi cu banii luaţi, dar şi bunurile.

În plus, indivizii le luau victimelor şi telefoanele mobile. După ce îşi terminau „treaba”, le lăsau să plece spunându-le că, dacă merg la Poliţie, vor spune că le-au prins pe proprietate în timp ce încercau să le sustragă animalele, motiv pentru care şi-au apărat bunurile. Mai multe dintre victime au mers la Poliţie, iar, în luna august, Cristian Alexandru Drăguţ a fost arestat pentru tentativă de omor, întrucât a bătut un cioban. Cât despre tâlhăriile calificate, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Crucea au continuat cercetările şi, apelând la Legea denumită „Big Brother”, au reuşit să vadă cu cine vorbeau la telefon inculpaţii. Aşa au descoperit întreaga „afacere”. „Urmare a cercetărilor efectuate în cazul unei reclamaţii de tâlhărie faptă comisă la data de de 28.05.2014, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Crucea au documentat activitatea infracţională a 8 tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani, toţi din comuna Pantelimon, judeţul Constanţa care, în noaptea de 27.05.2014, au tâlhărit doi bărbaţi din Hârşova deposedându-i prin violenţă de suma de 4.500 lei şi un telefon mobil, după ce în prealabil i-au atras pe raza satului Pantelimon, comuna Pantelimon, judeţul Constanţa, sub pretextul că intenţionează să le vândă lână.

Extinzând cercetările s-a stabilit că aceştia, împreună cu un al nouălea tânăr, în noaptea de 28.05.2014 au tâlhătit doi bărbaţi, ambii din Medgidia, de suma de 3.000 lei şi două telefoane mobile, după ce în prealabil i-au atras pe pe raza satului Pantelimon, comuna Pantelimon, sub pretextul că le vor vinde ovine”, au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Opt dintre aceştia, respectiv Marius Drăguţ, Constantin Blaj, Ionuţ Marian Munteanu, George Ghiorţu, Iosif Cernică, Marius Amarandei şi minorii Marius Ţ. şi George Constantin B., au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, după care prezentaţi Judecătoriei Hârşova cu propunere de arestare preventivă, al nouălea fiind deja arestat preventiv în altă cauză. Cu ocazia reţinerii, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Crucea au fost sprijiniţi de luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale şi poliţiştii Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alde romica si fiisu niste jepcari ordinari Cine ii cunoaste stie despre cine vorbim... sunt niste lichele care intradevar fura animalele lasate nesupravegheate pe camp si le valorifica la medgidia sau in constanta sau prin alte sate Ei cica cumpara fier vechi Fac puscarie degeaba baietii Cristi un om de nota 20 Jos palaria in fata lui Muncitor si cinstit Rusine cu articolul vostru de 1.5lei
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920