REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fost traficant de droguri, condamnat, angajat profesor de judo la Liceul Sportiv

Fost traficant de droguri, condamnat, angajat profesor de judo la Liceul Sportiv

Replica API 19 ianuarie 2016 | 23:42 2892

Revolta unui părinte: „Este imoral”

Revolta unui părinte: „Este imoral”

Radu Florin Luca, sursa foto: adevarul.ro

În anul 2009, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa prindeau mai mulţi tineri care făceau trafic de droguri; printre aceştia, şi Radu Florin Luca, alături de un minor (elev al acestuia!). A urmat un proces, în urma căruia Luca a fost condamnat cu suspendare, dar cu o perioadă de încercare. La acel moment, Luca era student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea Ovidius din Constanţa şi instructor de judo pentru elevii de la Liceul Sportiv. Ulterior, în ciuda condamnării, Luca a şi fost angajat la Liceul Sportiv, unde predă judo!

Revenind la anul 2009, când Radu Luca era prins de oamenii legii făcând trafic de droguri, facem precizarea că antrenorul tânărului, Feuzi Gelal, se declara şocat: „Îl antrenez pe Radu din clasa a V-a şi nu pot să cred că se spune aşa ceva despre el. Este o greşeală, el provine dintr-o familie foarte bună şi nu avea nevoie de bani ca să intre în afaceri dubioase”. timpul a trecut, iar Radu Luca a devenit profesor la Liceul cu Program Sportiv, în ciuda cazierului său.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, dacă instanţa nu a impus o măsură restrictivă, în sensul că nu ar avea voie să predea, atunci… nu a putut fi exclusă varianta angajării fostului student Traficant de droguri. „Ne vom interesa cu privire la acest caz”, au spus reprezentanţii ISJ. Însă, un părinte care ne-a atras atenţia asupra lui Radu Luca, se declară de-a dreptul siderat:

„Nu pot înţelege cum a putut fi angajat, şi mai ales la o disciplină cum este judo. Consider că este imoral. Mie nu îmi convine ca profesorul copilului meu să fie un fost traficant de droguri, dovedit şi condamnat în acest sens, chiar dacă fapta a comis-o înainte de a termina facultatea. Putea avea o a doua şansă în viaţă oriunde în altă parte, dar nu ca profesor de judo, o disciplină care implică anumite calităţi morale”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614