REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fosta şefă de cabinet a lui Valerică Preda are probleme în afaceri: i se cere falimentul firmei

Fosta şefă de cabinet a lui Valerică Preda are probleme în afaceri: i se cere falimentul firmei

Replica API 20 iulie 2016 | 00:06 999

Judecată în dosarul de corupţie al ex-secretarului de stat

Judecată în dosarul de corupţie al ex-secretarului de stat

Fosta şefă de cabinet a lui Răducu Valentin Preda (zis Valerică), din perioada când acesta era secretar de stat la Ministerul Transporturilor, nu se simte prea bine în afaceri. O firmă de închiriere utilaje de ridicat din Ilfov a depus la Tribunalul Constanţa o acţiune prin care cere falimentul societăţii specializate în transporturi rutiere de mărfuri deţinute de Geanina Lavinia Cazan, fostă, de asemenea, directoare în cadrul Administraţiei Canalelor Navigabile, dar şi administratoră la mai multe companii de stat. Geanina Lavinia Cazan este judecată şi ea în dosarul de corupţie al fostului secretar de stat, în prezent consilier local PSD.

Valentin Preda

Prangl România SRL a înregistrat pe 12.07.2016 un dosar la Tribunalul Constanţa, prin care cere falimentul debitoarei Rola Expert Operator SRL, primul termen de judecată al procesului fiind stabilit pentru vineri, 22 iulie. Rola Expert Operator SRL Constanţa este deţinută de Geanina Lavinia Cazan, fosta şefă de cabinet din mandatul de secretar de stat al lui Valentin Preda la Ministerul Transporturilor. În 2014, Preda a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

Alături de Valentin Preda, fost consilier al Radu Mazăre, au mai fost trimişi în faţa judecătorilor Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost lucrător al Poliţiei Judeţului Constanţa, precum şi Geanina Lavinia Cazan. Pe 19 ianuarie 2013, secretarul de stat în Transporturi Valentin Preda a fost săltat din faţa ministerului Dezvoltării Regionale (minister condus de Liviu Dragnea) de procurorii DNA, fiind suspectat de acte de corupţie.

Preda, un apropiat al fostului edilul constănţean Radu Mazăre, este acuzat de deţinere de documente confidenţiale şi secrete de stat. Şefa de cabinet a lui Valentin Preda a fost o răsfăţată a sistemului, ocupând numeroase funcţii de conducere în companii mari de stat. Geanina Lavinia Cazan a fost director la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA, dar a ocupat diverse posturi bine plătite şi la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Fosta şefă de cabinet a lui Preda a activat chiar şi în cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Geanina Lavinia Cazan apare, alături de fostul său şef, pe lista chiriaşilor de lux ai RA-APPS. Şefa de cabinet a ex-secretarului locuieşte şi acum într-un imobil de lux din Bucureşti, pe Bulevardul Mircea Vodă, nr. 47, apartament 5B, pentru care plăteşte „colosala” chirie de 157,45 lei pe lună. Plăteşte e impropriu spus, din moment ce RA-APPS o convoca anul trecut pe Geanina Lavinia Cazan pentru a-i înmâna trei facturi neachitate. Revenind la firma căreia i se cere falimentul, Rola Expert Operator SRL a raportat pentru aul 2015 o cifră de afaceri de 1.218.217 lei şi un profit net de 99.852 lei, cu 7 angajaţi.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614