REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fostul sediu al Gărzii Financiare, CASA GROAZEI din centrul Constanţei

Fostul sediu al Gărzii Financiare, CASA GROAZEI din centrul Constanţei

Replica API 9 ianuarie 2014 | 00:00 395

Ce-a fost şi ce-a ajuns

Ce-a fost şi ce-a ajuns

Asemenea multor clădiri vechi şi abandonate din oraşul Constanţa, fostul sediu al Gărzii Financiare a ajuns o ruină. Locul în care defilau cândva inspectorii temutei instituţii a devenit în prezent "proprietatea" oamenilor străzii, care s-au instalat în clădirea de pe bulevardul Ferdinand. O vizită la fostul sediu al Gărzii Financiare este o întâlnire cu sinistrul: geamuri sparte, perne rupte, sticle, moloz, scări rupte şi podele prăbuşite. Atât a mai rămas, după ce instituţia a fost mutată în alt sediu şi a fost reorganizată.

Printre grămezile de moloz, bucăţi de lemn şi sticle, găsim pături şi perne, semn că clădirea este locuită. De altfel, în timpul vizitei noastre, doi oameni ai străzii se manifestau ameninţător de pe acoperiş, iar locuitorii de zonă ne-au lămurit imediat: "Plecaţi naibii de acolo. Da, stă cineva acolo. Cine să stea? Ţigani, boschetari. Plecaţi de acolo, că o să vă fugărească cu bâte!". Fostul comisar şef al Gărzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, se arată la fel de dezamăgit de situaţie, aşa cum am fost şi noi: "Din câte îmi aduc eu aminte, clădirea care acum este în paragină e a Primăriei, a Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat. Dânşii sunt proprietari, noi acolo eram în chirie. Am văzut şi eu că nu mai are nici uşi, nici geamuri, nimic! Noi suntem deja de un an şi ceva în noul sediu şi nu mai ştiu care e soarta vechii clădiri acum", a declarat Fronea, pentru "Replica" de Constanţa. Până când găsesc constănţenii o găleată cu var şi o utilitate clădirii înainte să devină o bucată de moloz în plin centrul oraşului, Garda Financiară se mândreşte acum cu noul sediu, situat pe strada Bucureşti, care a beneficiat de o investiţie de peste 10 milioane de lei şi care este considerabil mai spaţios decât fostul sediu: 2891 mp, subsol, demisol, parter, două etaje şi locuri suficiente de parcare.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218