REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„Frăţia” hoţilor: indivizi din 7 judeţe, prinşi după ce au dat atacul la calea ferată

„Frăţia” hoţilor: indivizi din 7 judeţe, prinşi după ce au dat atacul la calea ferată

Replica API 2 decembrie 2014 | 22:52 387

11 tone de componente CFR, recuperate de poliţişti de la fier vechi

11 tone de componente CFR, recuperate de poliţişti de la fier vechi

13 bărbaţi au fost surprinşi în flagrant delict de poliţişti, în timp ce sustrăgeau piese metalice de la vagoane aflate în triajul unei staţii de cale ferată din Portul Constanţa. Peste 11 tone de componente de cale ferată, valorificate de cei în cauză la un centru de colectare a deşeurilor feroase, au fost ridicate de poliţişti şi restituite reprezentanţilor C.F.R.

La data de 29 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., împreună cu luptătorii S.A.S. din cadrul I.P.J. Constanţa, au surprins în flagrant delict mai mulţi bărbaţi bănuiţi că ar fi sustras mai multe componente de cale ferată. Cei în cauză, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, din judeţele Constanţa, Călăraşi, Braşov, Olt, Botoşani şi Sălaj sunt bănuiţi că, în perioada 24 octombrie - 29 noiembrie a.c, ar fi demontat şi sustras piese metalice de la vagoane aflate în triajul unei staţii de cale ferată din Portul Constanţa. Ulterior, bunurile ar fi fost transportate cu trei autoturisme conduse de alţi trei bărbaţi, cu vârste între 38 şi 44, de ani, din judeţele Constanţa şi Ialomiţa, şi valorificate la un centru de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, din localitatea Techirghiol, administrat de un bărbat, de 46 de ani”, au precizat oamenii legii. În urma efectuării percheziţiei la sediul firmei din Techirghiol, poliţiştii au depistat peste 11 tone de componente de cale ferată, bunuri ce au fost ridicate şi predate reprezentanţilor C.F.R.. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului cauzat. Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar la data de 30 noiembrie a.c. au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru 2 dintre ei, arestul la domiciliu pentru 4, iar faţă de 7 a fost dispusă măsura controlului judiciar. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanţa. De precizat că Poliţia Română a acţionat la nivel naţional, prin structurile de poliţie transporturi, pentru combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară. În urma acţiunii, au fost constatate peste 30 de infracţiuni şi au fost aplicate peste 800 de contravenţii. „În perioada 25 - 27 noiembrie a.c., poliţiştii au acţionat la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din I.G.P.R., pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit furturi de materiale feroase şi neferoase de la infrastructură şi materialul rulant. Activităţile au vizat şi identificarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase, care nu respectă legislaţia în domeniul de achiziţie a acestor materiale. 1.850 de poliţişti de la transporturi, de ordine publică şi de la alte structuri au controlat, pe parcursul a 3 zile, 582 de societăţi comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase, fiind recuperate 42 de kg. de cupru şi 297 de kg. de metal”, au declarat oamenii legii.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614