REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Frontiera pregăteşte în Vama Veche un spaţiu de triere pentru refugiaţi

Frontiera pregăteşte în Vama Veche un spaţiu de triere pentru refugiaţi

Replica API 16 martie 2016 | 00:01 308

PANICĂ în rândul locuitorii!

PANICĂ în rândul locuitorii!

Discuţiile cum că în sudul litoralului vor ajunge refugiaţi a inflamat, acum ceva timp, spiritele din Mangalia. Timpul a trecut, iar peste subiect s-a aşternut liniştea.

Reamintim că, într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local Mangalia din luna septembrie a anului trecut, a fost citit un document emis de Garda de Coastă, prin care Primăria Mangalia este solicitată să caute spaţii de cazare pentru 4-500 de refugiaţi, care ar urma să ajungă în sudul litoralului din Turcia. Ulterior, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a ţinut să precizeze că este vorba despre găsirea unei platforme betonate pe care să poată fi amenajate corturi, duşuri şi toalete ecologice pentru circa 400-500 de refugiaţi.

„Nu căutăm locuinţe, să nu se înţeleagă greşit”, a spus edilul. Mai apoi, administraţia locală a dat de înţeles că nu vor mai veni refugiaţi în localitate! În cursul zilei de ieri în schimb, a venit rândul locuitorilor din Limanu să se panicheze! „La fost unitate de grăniceri din Vama Veche, Armata lucrează, amenajează o tabără pentru refugiaţi din ce înţelegem noi! Dar, oficial, nimeni nu ne spune nimic.

Noi nu suntem de accord. În Limanu, mai exact în Vama veche, vin turişti. Noi trăim din turism. Avem şi copii, nu suntem de acord, nu ştim ce refugiaţi vin, ce fel de oameni sunt”, au ţinut să precizeze mai mulţi cetăţeni din Limanu, pentru „Replica” de Constanţa. De cealaltă parte, reprezentanţii Prefecturii Constanţa au declarat, ieri după-amiază, că ar putea fi vorba de pregătiri pentru un exerciţiu militar şi că vor reveni cu informaţii.

Ulterior, Prefectura a redirecţionat jurnaliştii „Replica” de Constanţa către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, pentru lămuriri. „Spaţiul (din imgini – n.r.) aparţine Poliţiei de Frontieră. În prezent, se fac lucrări de întreţinere şi igienizare. Fiind un spaţiu al Poliţiei de Frontieră, poate deveni şi spaţiu de triere pentru migranţi”, au precizat oamenii legii, fără a mai oferi alte detalii.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369