REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FURNIZORII de DROGURI au mai găsit o portiţă de scăpare! Legile din România, luate la mişto: vând, LEGAL, seminţe de cannabis

FURNIZORII de DROGURI au mai găsit o portiţă de scăpare! Legile din România, luate la mişto: vând, LEGAL, seminţe de cannabis

Replica API 12 august 2016 | 00:00 1236

Incredibil ce i-a dus mintea să facă! Ofertă online „strict ca suveniruri, cadouri şi pentru colecţie”

Incredibil ce i-a dus mintea să facă! Ofertă online „strict ca suveniruri, cadouri şi pentru colecţie”

Sursa foto: www.growweedeasy.com

Comercianţii de seminţe de cannabis nu se mai ascund! Ei îşi cârmuiesc afacerea încercând să fenteze legea, care nu interzice comercializarea şi achiziţionarea seminţelor. Ele pot fi procurate, în mod direct, chiar de pe internet, mai multe siteuri de profil ocupându-se cu activitatea suspectă!

Internetul a devenit cel mai important mijloc de comunicare şi comercializare, fie că este vorba de haine, produse alimentare, dispozitive electronice, sau…seminţe de cannabis. Site-urile în cauză nu afişează nici o adresă de contact ori număr de telefon, aşadar, intră în categoria site-urilor suspectate că ar comercializa illegal, sau la limita legalităţii produse periculoase. Mai mult decât atât, aceste site-uri, bine organizate de astfel, se îngrijesc să „informeze” cumpărătorul cu privire la faptul că este interzisă cultivarea acestor seminţe: „Toate seminţele se vând strict ca suvenire, cadouri şi pentru colecţie. Sub nici o formă nu oferim informaţii despre germinizare, cultivare etc.

În România nu este legal să germinezi, să cultivi şi să recoltezi cannabis. Orice referinţă cu privire la cultivarea seminţelor de cannabis are doar caracter informativ. Aşa cum se precizează şi pe site, seminţele sunt doar pentru Colecţie şi, deci, nu este legal să le cultivi/ germinezi. Dar dacă eşti în Olanda, şi probabil că eşti... eu zic să le pui multă lumină... îngrăşământ... şi când vezi că apar nişte Firişoare-Albe care ies din plantă, să ştii că a început să înflorească. După apariţia acelor firişoare mai ai cam o lună maxim de aşteptat... aruncă un ochi pe youtube”. Răspunsul cumpărătorului dă multe de bănuit: „Cum să ştiu când e gata? Are deja 2 luni şi nu mai am răbdare”.

Mesajele au fost scrise chiar pe site-ul vânzătorilor, ceea ce ne confirmă faptul că seminţele nu sunt cumpărate întotdeauna de români ca „suveniruri, cadouri ori pentru colecţie”. În faţa acestei afaceri, nu ne mai rămâne decât consolarea că oamenii legii au de partea lor şi IT-işti bine instruiţi, care pot lua „firul” postărilor şi pot ajunge la cumpărătorii care s-au dat deja de gol că au pus la „mustăţit” cannabisul! Contactaţi de „Replica”, reprezentanţii DIICOT Constanţa au precizat că aceste site-uri sunt practic la limita legalităţii: „Seminţele de cannabis nu intră sub incidenţa legii.

Mai departe, dacă le cultivă şi, eventual, le pun în vânzare ca şi plantă rezultată, este infracţiune. Legea specifică faptul că seminţele ca atare nu intră în definiţia drogului cannabis. Acela este punctul de plecare”. Cei care cultivă seminţele de cannabis riscă, conform legii, se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 15 ani: „Art. 2 (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Diana DONISANU, Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frate este legal si daca le. Cumperi pt a le cultiva in alta tara care e problema?sper sa legalizeze o data cannabisul in toata lumea....
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614