REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Garajele construite abuziv pe strada Griviţei au fost demolate: adăposteau mormane de gunoi

Garajele construite abuziv pe strada Griviţei au fost demolate: adăposteau mormane de gunoi

Replica API 7 octombrie 2015 | 00:00 351

Loc liber pentru o parcare decentă în zona Şcolii 24

Loc liber pentru o parcare decentă în zona Şcolii 24

Periodic, administraţia locală constată că locatarii blocurilor din municipiu construiesc, abuziv, garaje. Tot periodic, reprezentanţii primăriei purced la demolări. Se protestează, se aplaudă, se comentează apoi că nu există locuri de parcare ori locuri de joacă pentru cei mici, că străzile nu sunt asfaltate, că gospodinele nu mai au unde să-şi depoziteze borcanele cu murături sau că e mare factura la întreţinere! După tărăboiul aferent unei demolări, urmează liniştea.

La începutul lui 2014, consilierii locali puneau ochii pe garajele din zona ICIL, strada Griviţei, promisiunea de atunci fiind că ele vor fi rase de pe suprafaţa pământului, urmând ca în locul lor să fie amenajate parcări. A trecut un an şi mai bine, dar iată că într-un final administraţia locală a reuşit să se mobilizeze şi, în ciuda protestelor „proprietarilor”, garajele au fost demolate. „Conform hotărârilor în vigoare, astfel de construcţii nu mai trebuie să existe”, declara, încă de anul trecut, consilierul UNPR Vasile Roşu. „Am discutat cu colegii că garajele trebuie demolate, pentru a amenaja o parcare.

Propunerea mea este ca parcarea să fie una fără barieră sau taxe, şi să poată fi folosită nu doar de locatarii zonei, ci şi de părinţii care vin la Şcoala 24, unde este şi clasa 0, pentru a-şi aduce sau lua copiii”, mai explica Vasile Roşu motivul pentru care solicita, încă de anul trecut, demolarea garajelor de pe strada Griviţei. Iată că în urmă cu câteva zile (anul de graţie 2015) a început şi demolarea garajelor.

După cum se poate observa în imagini, construcţiile în cauză adăposteau nu doar borcane, cauciucuri şi te-miri-ce scule ale locatarilor din zonă, ci şi mormane de gunoi. „Zona putea deveni focar de infecţie. Acum, după demolare, se vor amenaja parcări”, a menţionat, în cursul zilei de ieri, consilierul Vasile Roşu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108