REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Găselniţa unui constănţean: posta anunţuri pentru proxeneţi şi le menţinea pe prima pagina contracost!

Găselniţa unui constănţean: posta anunţuri pentru proxeneţi şi le menţinea pe prima pagina contracost!

Replica API 22 martie 2016 | 23:32 321

În vizorul DIICOT!

În vizorul DIICOT!

Un individ din Constanţa a renunţat să mai câştige bani într-un mod cinstit, găsind că este mai avantajos să ajute la promovarea… grupărilor infracţionale! Este vorba despre Victor Guţă, care colabora cu mai mulţi proxeneţi de la malul mării, câştigând cam 300 de lei de la fiecare, pe săptămână. Acesta se ocupa cu postarea anunţurilor pe internet, prin intermediul unui program menit să ţină pe prima pagină toate mesajele. În momentul de faţă, tot el este nemulţumit şi cere să îi fie restituită suma de 14.000 de euro ce i-a fost ridicată în urma unor percheziţii.

Victor Guţă a intrat în atenţia procurorilor DIICOT în anul 2015, atunci când a fost demarată o amplă anchetă la malul mării! Este vorba despre mai mulţi indivizi care racolau fete şi le puneau să se prostitueze, unul dintre aşa-zisele bordeluri fiind amplasat pe strada Zorelelor din municipiu. În urma percheziţiilor domiciliare, mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare, între care şi Vlad Moroianu, dar şi Victor Guţă. Cel din urmă, potrivit informaţiilor noastre, a lucrat în trecut pe post de casier la un cazinou din Constanţa, fiind acuzat, în 2009, pentru delapidare.

Din câte se pare, el ar fi fugit cu încasările, însă magistraţii au decis să-i aplice o amendă administrativă. Peste aproximativ 6 ani, în 2015 - mai exact, acesta ajungea din nou în atenţia oamenilor legii, fiind vizitat de mascaţi. Se pare că el colabora cu mai mulţi proxeneţi şi prostituate de la malul mării şi se ocupa cu postarea de anunţuri pe paginile online ale ziarelor locale. Potrivit anchetatorilor, el folosea un anumit program care avea rolul de a ţine tot ceea ce el posta pe primele pagini. În urma percheziţiilor domiciliare, de la Guţă a fost ridicată suma de 14.400 de euro, pe care acum o vrea înapoi.

În acest sens, a depus o contestaţie la Tribunalul Constanţa, care se referă la măsura asigurătorie. “Dispune trimiterea spre competentă soluţionare a cererii formulate de inculpatul Guţă Victor – de restituire a sumei de 14.400 euro - dispusă prin Ordonanţa din data de 29.02.2016 –dosar nr. 142/D/P/2015- a Ministerului Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Constanţa, la procurorul şef”, potrivit portalului instanţelor. Pe 16 decembrie 2015, Guţă a fost propus spre arestare alături de Moroianu, magistraţii eliberând mandat pentru 30 de zile doar pentru cel din urmă, primul fiind pus sub control judiciar. În plus, Victor Guţă cere şi revocarea măsurii controlului judiciar. Magistraţii Tribunalului i-au respins cererea şi acum aşteaptă decizia Curţii de Apel Constanţa.

Proxeneții racolau fete din familii dezorganizate

Amintim că marţi, 15 decembrie 2015, poliţiştii şi procurorii DIICOT au destructurat două reţele de proxeneţi. Una dintre ele îşi avea cuibul pe strada Zorelelor, la numărul 52, lângă localul Manhattan Cafe. Gruparea din municipiu s-a format în 2014, iar membrii acesteia ar fi postat anunţuri cu oferte de angajări şi de masaj, însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale tinerelor în pagina electronică cu anunţuri ale unor cotidiane locale, precum şi prin flyere distribuite prin intermediul unor taximetrişti, aici fiind implicați Victor Guță și Vlad Moroianu.

Concomitent, membrii celei de-a doua grupări, care acționau și în Medgidia, Năvodari şi Hârşova, ar fi recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual minore şi tinere, folosind în acest scop apartamente închiriate pe raza municipiului Constanţa. În ambele cazuri, membrii grupărilor infracţionale ar fi racolat persoane vulnerabile, din familii dezorganizate sau cu posibilităţi materiale reduse, atât din mediul urban cât şi rural. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au fost conduse 14 persoane, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Ulterior, 5 persoane au fost propuse spre arestare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218