REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

George Bosânceanu are telefon mobil în celula de la Poarta Albă!?

George Bosânceanu are telefon mobil în celula de la Poarta Albă!?

Replica API 31 martie 2016 | 00:44 491

După modelul Borcea!

După modelul Borcea!

George Bosânceanu

Afaceristul constănţean George Vergiliu Bosânceanu se află în Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism. Chiar şi aşa, pe adresa cotidianului „Replica” de Constanţa a venit un email semnat chiar de el, în care sunt precizate mai multe aspecte cu privire la activitatea sa infracţională dar şi ameninţări. Însă, potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, Bosânceanu nu are acces la internet, de unde şi presupunerile lor că altcineva i-ar administra contul.

De dată recentă, George Vergiliu Bosânceanu a fost achitat într-un dosar în care a fost judecat pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Însă, el se află în închisoare, având de ispăşit o pedeapsă dintr-un alt dosar, instrumentat de DIICOT, decizia definitivă fiind dată în luna decembrie 2015 de către Curtea de Apel Galaţi, care i-a schimbat inculpatului încadrarea juridică în infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism, având în vedere că, iniţial, fusese trimis în judecată şi pentru trafic de minori.

Numai că, iată, inculpatul este foarte atent la ce se scrie despre el în presă şi are grijă să-şi spună punctul de vedere. Că o face în mod direct sau prin interpuşi, aici este treaba celor care-l supraveghează să afle. Cert este că pe adresa cotidianului „Replica” de Constanţa a sosit un email, semnat cu numele lui, în care erau exprimate mai multe nemulţumiri, dar şi ameninţări.

„Bună ziua, sunt George Bosânceanu, doresc să vă aduc la cunoştiinţă nemulţumirea mea faţă de articolele în care m-aţi jignit şi nu aţi spus adevărul. Îmi rezerv dreptul pentru a face plângere penală şi a va da în judecată… pentru faptul că aţi scris în articol (şi anterior în mai multe articole) că sunt condamnat pentru infracţiunea de trafic de minori pe când eu nu sunt condamnat definitiv pentru aşa ceva. Solicit să verificaţi hotărârea definitivă a Curţii de Apel Galaţi şi nu rechizitoriul unui procuror bolnav cu capul şi veţi constata că în calitate de proprietar de hotel, am înlesnit prostituţia...”, este doar o parte din mesajul transmis de cel care s-a dat drept Bosânceanu.

Întrebarea este, însă, alta. Inculpatul face revista presei din penitenciar şi, pe lângă acest aspect, are acces la internet şi timp la dispoziţie pentru a trimite emailuri? Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, acest lucru nu este posibil. Aceştia au declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că accesul la internet îi este strict interzis şi că, cel mai probabil, contul este folosit de altcineva.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367