REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Grigore Comănescu: „O organizaţie criminală lucrează pentru demolarea mea economică”

Grigore Comănescu: „O organizaţie criminală lucrează pentru demolarea mea economică”

Replica API 16 noiembrie 2015 | 00:00 3245

Patronul de la Comprest Util

Patronul de la Comprest Util

Grigore Comănescu

„O organizaţie criminală de tip mafiot, bine pregătită, lucrează pentru demolarea mea economică. Sunt băieţi deştepţi, nu-s proşti, lucrează de mult la asta, dar n-o să le reuşească niciodată. Sunt o forţă, mă apreciază şi americanii. N-am acceptat să le dau sacoşe cu bani, m-au chemat la ei, dar nu m-am dus”, ne povesteşte Grigore Comănescu, în biroul său de la Comprest, cerând mereu subalternilor să-i aducă alte şi alte hârtii, pe care să ni le pună la dispoziţie. „Să ştiţi că nu sunt nebun, eu vorbesc numai după documente. Poţi să spui orice despre mine, dacă ai şi hârtii.

Toţi sunt mână-n mână, parcă nu ştiţi cum stau lucrurile?”, mai spune milionarul, care ni-i spune, pe rând, între două argumentaţii juridice, pe membrii organizaţiei criminale ce-i vor răul. Ulterior, îi găseşti răspândiţi şi prin teancul său de sesizări, reclamaţii, plângeri penale etc., iar când îi vezi laolaltă mai că te doare capul, la propriu: de la primari şi funcţionari, la avocaţi, parlamentari, angajaţi OCPI, şefi CJC şi procurori, de la afacerişti de renume la prefecţi şi magistraţi! „Să ştiţi că nu sunt nebun. Eu nu dau şpagă, sunt mai diliu, aşa. Nu am dat niciodată”, simte Comănescu nevoia să ne asigure din nou.

Miza principală a bătăliei duse de Grigore Comănescu o reprezintă cariera de granit de la Sibioara, evaluată la 20 milioane de euro, cumpărată de firma sa, Somaco Construct SRL în 2005, dar din care 20 de hectare au retrocedate unor moştenitori despre care afaceristul spune că au fost, de fapt, inventaţi de avocatul Ionel Haşotti. „Legea nr. 165/2013- privind măsurile pentru finalizarea ăprocesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România- exclude de la restituirea în natură a terenurilor ce fac obiectul unor exploatări miniere în activitate”, se arată şi în sinteza scrisă a litigiului oferită de Comănescu, în afara poveştii pe care ne-a spus-o în birou.

Ştiind acest lucru, prefecţii din perioada 2008- 2012 nu au fost de acord cu punerea în posesie a carierei către moştenitorii reprezentaţi de Ionel Haşotti, susţine Comănescu. Situaţia s-a schimbat odată cu instalarea prefectului Eugen Bola, care a început să facă presiuni la Primăria Lumina, mai spune afaceristul: „Prin atitudinea sa prefectul Bola a dat de înţeles că acesta este modul de rezolvare a problemelor din judeţul Constanţa, prin sfidarea prevederilor legale, situaţie ce contravine flagrant cu atribuţiile Instituţiei Prefectului, instituţie care este abilitată să verifice legalitatea şi teimenicia fiecărui act administrativ emis atât de către acesta, cât şi de către unităţile administrative aflate în competenţa materială şi teritorială a acesteia.

Este de neînţeles care a fost interesul real al acestui prefect, în condiţiile în care prin activitatea ce o desfăşoară trebuie să dea dovadă de lipsă de orice partinitate şi să aplice echilibrat şi transparent orice act administrativ, chiar dacă dacă în asistarea judiciară a moştenitorilor în cauză se află un bun prieten (avocatul Haşotti Ionel), cu aceeaşi afinitate politică ca a sa”.

Comănescu: Fraţii Haşotti m-au ameninţat că îmi vor lua oricum cariera

Şi noul prefect afişează aceeaşi atitudine, susţine Comănescu: „Nu este de neglijat nici rolul activ al actualului prefect Constantin Ion care, încălcând procedurile legale (...) a urmărit să-i intimideze pe actualii membri ai comisiei locale de fond funciar Lumina şi să producă ameninţări la adresa acestora că nu fac propuneri aşa cum doreşte domnul avocat Haşotti Ionel”.

Afaceristul susţine că s-au făcut presiuni şi ameninţări asupra sa pentru a ceda: „Fraţii Haşotti (avocatul Ionel şi senatorul Puiu Haşotti- n.red.) l-au avertizat prin interpuşi pe administratorul societăţii, Comănescu Grigore, că îi vor lua oricum cariera de piatră, întrucât ei sunt liderii PNL- Filiala Constanţa şi ei conduc indirect instituţiile publice şi justiţia din judeţ”. Demersurile civile din justiţie s-au soldat cu decizii luate împotriva sa pe baza unui sistem extrem de complicat de eludare şi încălcare a legii, pus în mişcare de magistraţi de la mai multe instanţe – după cum susţine Grigore Comănescu.

Potrivit spuselor, dar şi diverselor sale petiţii scrise, în gruparea care urmăreşte demolarea sa mai sunt, alături de prefecţii Eugen Bola şi Constantin Ion, fostul primar de la Lumina, Ion Roman, primarul din Năvodari, Nicolae Matei, avocatul Ionel Haşotti şi senatorul Puiu Haşotti, dar şi alte structuri care, aparent, nu ar avea nici o legătură cu cele deja menţionate.

Comănescu: FIN.CO.GE.RO, o făcătură a italienilor cu autorităţile locale şi judeţene, pentru bani. Deciziile Curţii Supreme, un abuz total

Cum ar fi autorităţile locale şi judeţene din Constanţa, toate apropiate ale lui Ionel Haşotti, în pofida adversităţii publice din cazul FIN.CO.GE.RO, una de faţadă, după cum acuză Comănescu. „Cu FIN.CO.GE.RO a fost un aranjament, o făcătură a italienilor cu autorităţile locale şi judeţene, pentru bani”, ne-a declarat Grigore Comănescu.

Iar afaceristul a făcut plângere la DNA împotriva tuturor celor de mai sus: „Întrucât societatea Somaco Construct SRL şi-a epuizat toate căile procesual civile la care a putut apela, este nevoită să aştepte modul cum se vor soluţiona cele două dosare penale aflate în lucru, prin care am sesizat faptele penale săvârşite de cei implicaţi cu scopul de a crea o situaţie juridică nouă contrară realităţii şi legii”.

În opinia lui Comănescu, magistraţii au acţionat împotriva sa, dând o sentinţă potrivnică lui într-o speţă cu Primăria Năvodari, legată de plata unor taxe de 2 milioane euro către administraţia locală, fără legătură cu dosarul carierei Sibioara, dar cu aceleaşi personaje implicate, care vor să-l demoleze pe Comănescu: „Decizii unicate în România, un abuz total, aşa ceva n-a mai existat în istoria justiţiei!”. „Să ştiţi că nu sunt nebun! Mă bazez pe documente”, îşi punctează Grigore Comănescu, din nou, pledoaria împotriva tututor.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest ionel hasotti si-a umilit stramosii in instanta pt amanta lui din tinerete, administratoarea sanatoriului de avocati din techirghiol... cica se ducea la frasu sa-i duca de mancare, da defapt mergea la sexparty cu aia care il tine pe varsu...
1
0
Mai bine plateste-ti angajatii mai prostane decat sa dai atatea bani la ziaristi sa faci tu spectacol
0
0
Comanescu razbunarea i arma CEA mai buna ....intr o seara intra cu buldozerul in cartierul Henry coanda si fa l praf asa se invata minte escrocul de mazare
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218