REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

GRIPĂ AVIARĂ: Păsări găsite moarte pe plaja din Mamaia

GRIPĂ AVIARĂ: Păsări găsite moarte pe plaja din Mamaia

Replica API 12 decembrie 2016 | 01:51 427

Găsite de nişte copii care se jucau

Găsite de nişte copii care se jucau

sursa foto: TV Neptun

Gripa aviară creează panică în oraşul de la malul mării! După ce săptămâna trecută au fost confirmate mai multe cazuri de gripă aviară la Constanţa, la păsările găsite moarte în Portul Constanţa, iată au apărut noi suspiciuni. De data aceasta este vorba despre păsări găsite în stare de putrefacţie, pe plaja din staţiunea Mamaia.

În cursul zilei de duminică, 11 decembrie a.c, au fost găsite pe plaja din staţiunea Mamaia mai multe păsări moarte, intrate deja în stare avansată de putrefacţie. Având în vedere valul creat săptămâna trecută de prezenţa virusului H5N9 la Constanţa, cazul a intrat numaidecât în atenţia autorităţilor locale competente. Potrivit informaţiilor, descoperirea a fost făcută de copiii care se jucau pe plajă. „În cursul zilei de duminică (n.r. 11 decembrie a.c.) au fost primite două apeluri telefonice prin care s-a anunţat faptul că în zona hotelului Perla din staţiunea Mamaia au fost văzute două păsări şi alte patru în zona hotelului Ovidiu, aproape de linia ţărmului. Leşurile erau într-o stare avansată de putrefacţie.

Acestea au fost ridicate de către specialiştii DSVSA Constanţa, iar mâine vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă este vorba sau nu despre gripa aviară. În cursul zilei de mâine (n.r. 12 decembrie 2016) o altă echipă de specialişti va merge în staţiunea Mamaia pentru a vedea dacă mai sunt şi alte păsări moarte. Nefiind păsări migratoare, este puţin probabil să fie vorba de gripa aviară”, a declarat Geronimo Brănescu, director al DSVSA Constanţa. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, spune că atunci când există un focar de acest fel, păsările trebuie predate la Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa. Acesta ne-a dat asigurări că nu trebuie să ne impacientăm din două motive. Primul ar fi acela că temperaturile scăzute înregistrate zilele trecute în municipiul Constanţa au putut fi cauza morţii păsărilor găsite pe plaja din staţiunea Mamaia. Al doilea motiv pentru care nu trebuie să intrăm în panică îl reprezintă faptul că virusul H5N9 nu este transmisibil la om, ci numai la celelalte păsări.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369