REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hackerul şantajist: a spart emailul unei femei din Constanţa şi i-a cerut bani, să nu o spună soţului

Hackerul şantajist: a spart emailul unei femei din Constanţa şi i-a cerut bani, să nu o spună soţului

Replica API 28 ianuarie 2015 | 00:20 594

FLAGRANT

FLAGRANT

Un aşa - zis hacker, domiciliat în Poarta Albă, a luat, cel mai probabil, mai multe computere la rând, accesându-le bazele de date şi răsfoind documentele personale ale proprietarilor. Aşa a ajuns la o femeie din Constanţa, în calculatorul căreia a găsit mai multe conversaţii şi fotografii compromiţătoare cu ea şi cu amantul. Alexandru Anghel Băluţă a contactat-o ulterior pe Facebook şi i-a spus că a intrat în posesia unor informaţii „preţioase”, cerându-i suma de 2.000 de lei. Numai că femeia, nemaisuportând presiunea, a cerut ajutorul oamenilor legii, organizându-se un flagrant. Alexandru Anghel Băluţă are 21 de ani şi este domiciliat în Poarta Albă, însă a intrat în atenţia oamenilor legii şi în trecut, pentru infracţiuni informatice. Nu s-a potolit şi s-a apucat chiar să şantajeze pentru a se alege cu foloase materiale. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, Alexandru probabil că a „scotocit” prin mai multe computere, până ce a ajuns la cel al unei femei din Constanţa. Aici, pe email, a găsit mai multe conversaţii ale acesteia, dar şi fotografii compromiţătoare cu ea şi cu un alt bărbat, cel mai probabil amantul. Crezând că l-a prins pe Dumnezeu de un picior, individul şi-a contactat imediat victima pe Facebook, spunându-i că a intrat în urma unor informaţii „preţioase” şi, dacă nu-i va da suma de 2.000 de lei, i le va trimite soţului.

Conversaţiile s-au derulat pe site-ul de socializare, în privat, timp de mai multe zile, victima menţionând de fiecare dată că nu are bani. „Îngăduitor” de fel, Alexandru s-a oferit să aştepte, asta până pe data de 26 ianuarie, când i-a dat întâlnire, în jurul orelor 14.00. Nemaisuportând presiunea, femeia a cerut ajutorul oamenilor legii. Prin urmare, în aceeaşi zi, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, beneficiind de sprijinul lucrătorilor Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, au organizat şi realizat prinderea în flagrant. Mai exact, în jurul orei 15.30, persoana vătămată s-a întâlnit cu Alexandru Anghel Băluţă, de la care a primit un CD pe care ar fi trebuit să fie datele compromiţătoare, iar ea i-a oferit la schimb un plic în care se aflau 2 bancnote de 500 lei marcate. După ce s-a realizat schimbul şi o scurtă conversaţie între cei doi, poliţiştii au intervenit, moment în care bărbatul a încercat să fugă, însă a fost prins şi imobilizat. Extinzând cercetările, s-a stabilit că la comiterea faptei a participat şi Marian Gorun, în vârstă de 30 de ani, tot Poarta Albă, care păzea zona de întâlnire cu victima. Totodată, menţionăm că respectivul CD era gol, de unde şi suspiciunea anchetatorilor că suspectul vroia să continue şantajul. Ambii au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, respectiv complicitate la şantaj.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367