REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

HAIDUCIE cu firmele de pază! Câteva dintre ele funcţionează curat murdar!

HAIDUCIE cu firmele de pază! Câteva dintre ele funcţionează curat murdar!

Replica API 14 aprilie 2017 | 00:00 1312

Cu licenţele radiate?!

Cu licenţele radiate?!

Sursa foto romnational

Societatea Romnaţional a ajuns de mai multe ori în atenţia opiniei publice, fiind vorba ba de lupta pentru paza obiectivelor ANIF, ba că anumiţi angajaţi se plângeau că nu primesc banii la timp şi nici cât li s-a promis la angajare. Mai nou este vorba despre licenţa de funcţionare care, potrivit ultimului document publicat de Poliţia Română, ar fi radiată, în condiţiile în care, pe site-ul propriu, firma o etalează ca fiind valabilă. Menţionăm că pe listă mai apar şi alte societăţi.

Pe site-ul Poliţiei Române se poate regăsi o listă cu situaţia licenţelor de funcţionare a societăţilor de pază, automat fiind luate în calcul şi cele din Constanţa. Astfel, în septembrie anul trecut cu licenţa în regulă figura şi Romnaţional S.R.L., cu precizarea că aceasta va expira în luna martie anul curent. Apoi, potrivit statisticii publicate în aprilie 2017, la secţiunea licenţe radiate apare, surpriză, chiar firma mai sus precizată. Pe listă sunt incluse şi Detectors, Clean Control ITC, Tomis Guard, Pegas Force Sistem, pe când la licenţe anulate figurează Delta Force Systems.

Romnaţional este deţinută de afaceristul Iulian Zagaevschi şi, potrivit site-ului, firma şi-a început activitatea în 1994 fiind înregistrată la CCINAIMG cu nr. J13/4645/1994, având codul fiscal nr. RO 6604618 şi operează conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, „deţinând licenţă de funcţionare nr. 0434/P din 01.04.2005” eliberată de către Inspectoratul General al Poliţiei Române Direcţia Poliţiei de Ordine Publică, privind industria securităţii private, după cum urmează: Pază şi protecţia persoanelor, obiectivelor, bunurilor şi valorilor; Monitorizare şi intervenţie rapidă pentru protecţia obiectivelor; Proiectare, instalare, întreţinere sisteme de alarmare la efracţie şi început de incendiu, control acces şi CCTV. Numai că licenţa de funcţionare etalată pe site este cam... radiată, ceea ce cam inflamează spiritele şi în rândul altor societăţi de profil, care susţin că sunt cu actele la zi şi funcţionează ca şi cele care au treut pragul ilegalităţii.

Cum se obţine licenţa de funcţionare:

În vederea obţinerii licenţei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi de pază şi protecţie reprezentantul legal al societăţii depune la inspectoratul de poliţie judeţean sau la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, după caz, pe raza căruia societatea îşi are sediul social, pe bază de opis, următoarele documente: cererea de acordare a licenţei de funcţionare (Anexa 1), datată, înregistrată la societate şi semnată de administratorul societăţii; regulamentul de organizare şi funcţionare (Anexa 23), în două exemplare, întocmit cu respectarea modelului postat pe pagina web a Inspectoratului General al Poliţiei Române, adaptat specificului societăţii şi asumat de conducător; lista prevăzută la art. 19 alin. (3) lit. b) din Lege, respectiv: mijloacele materiale, tehnice, de transport, de comunicaţii, cu mijloacele audio-video, aparatura de recunoaştere şi identificare, sistemele de alarmă împotriva efracţiei, sistemele de cronometrare şi numărare, cu centrele de supraveghere şi dispeceratele, tehnica de calcul şi softul utilizat, cu armamentul şi alte mijloace tehnice care vor face parte din dotarea societăţii, în funcţie de obiectul de activitate; dovada eliberată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, referitoare la înregistrarea denumirii societăţii şi a însemnelor distinctive, respectiv certificatul de înregistrare a mărcii.

Liliana CHIRU

Mai multe detalii aici:

https://www.politiaromana.ro/ro/structura-politiei-romane/unitati-centrale/directia-de-ordine-publica/serviciul-sisteme-de-securitate-private/licentiere-reinnoire/licentierea-societati-specializate-in-paza-si-protectie

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Patronul asta al nostru zis - ZAGA, este un mincinos nenorocit care nu plateste salariile oamenilor si umbla numai cu smecherii.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367