REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Hoţi din Constanţa, prinşi cu focuri de armă la Suceava

Hoţi din Constanţa, prinşi cu focuri de armă la Suceava

Replica API 25 februarie 2015 | 23:43 496

Urmăriri în trafic!

Urmăriri în trafic!

Recent, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa au reuşit să anihileze o grupare infracţională care ar fi dat peste 40 de spargeri de locuinţe, modul ei de acţiune fiind unul care să-i scoată “basma curată” pe liderii reţelei. Mai exact, după ce filau bine zona, indivizii băgau la înaintare minori. Însă, anumiţi pungaşi au plecat la “atac” şi în afara judeţului de la malul mării, fiind depistaţi în Suceava, acolo unde a avut loc o urmărire în trafic precum în filme. În plus, menţionăm că aceştia “colaborau” cu hoţii urmăriţi în trafic, la începutul lunii septembrie 2014, în zona Eden.

Furturi peste furturi, toate fiind înregistrate, iniţial, cu autor necunoscut. Însă, în urma anchetelor şi, după ce oamenii legii au pus cap la cap indiciile, rezultatele au dus la un singur răspuns: o grupare infracţională cu tentacule extinse care colabora cu alta şi tot aşa. A fost anihilată, liderii ajungând după gratii, dar cercetările au continuat. Însă, din câte se pare, anumiţi indivizi şi-au mutat activitatea şi prin alte zone, precum Suceava, spre exemplu. Astfel, în seara de 14 ianuarie anul curent, poliţiştii suceveni au surprins două persoane în timp ce ieşeau pe fereastră dintr-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Staţiunii, având asupra lor un sac. S-au deplasat circa 100 de metri, urcând apoi într-un autoturism ce-i aştepta. Oamenii legii au solicitat întăriri şi au pornit în urmărirea celor patru persoane (două se aflau deja în maşină). Între timp, un echipaj al Poliţiei Suceava s-a poziţionat la ieşire din municipiu, înspre Fălticeni, acolo fiind prinşi indivizii. Este vorba despre Petre Vlădăreanu şi Sali Pomac, din Medgidia, dar şi Bogdan Mustafa şi Maxim O., de 13 ani, ambii din Mihail Kogălniceanu. În autovehiculul acestora au fost găsite mai multe bunuri sustrase, precum 10 laptopuri, telefoane mobile, aparatură electronică şi scule. Cei trei indivizi majori au fost încătuşaţi.

După urmăririle cu focuri de armă din Constanţa au continuat cercetările

În paralel şi poliţiştii constănţeni efectuau cercetări, documentând activitatea infracţională a indivizilor prinşi în octombrie anul trecut, după mai multe percheziţii derulate în Constanţa. Mai exact, pe 16 octombrie 2014, poliţiştii de la malul mării au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în trei cauze diferite, între care şi furturi din locuinţe. Însă, printre persoanele vizate se aflau şi fugarii urmăriţi cu focuri de armă prin Constanţa şi scoşi din trafic în zona Eden, la începutul lunii septembrie 2014, fiind vorba de Amet Ibram şi Bairam Sinan, zis Piticul. 30 de persoane au fost vizate, dar propuse spre arestare au fost 11 persoane, respectiv: Ibram Chemal, Ibram Amet, Panaioti Mihai zis Make, Amiş Erhan zid Dede, Ibram Galoi, Sinan Bairam, Adil Ibo, Mustafa Genghiz, Ibram Sinan zis Piticul, Amiş Sabrie şi Ibram Sinan zis Ibo. Magistraţii au hotărât ca aceştia să rămână după gratii. Tot la acele percheziţii, mascaţii au dat şi peste un minor de numai 10 ani. Astfel, cercetările au condus la ipoteza că indivizii se foloseau de minori, pe care-i băgau la înaintare după ce filau bine zonele în prealabil. Cercetările au continuat şi, în februarie anul curent, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa au reuşit să dea de urma unei alte grupări infracţionale, care colabora cu cea anihilată în octombrie 2014. De această dată, faptele au fost comise în perioada 30-31 octombrie 2014, fiind vorba de peste 40 de spargeri de locuinţe, pe raza judeţului Constanţa, cu un prejudiciu estimat la 265.000 de lei. Identificaţi au fost nouă indivizi cu vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani. Este vorba despre Aidar Mustan, de 25 ani, Ziadin Veli, de 25 ani, Seiznur Veli, de 23 ani, Bahar Bacî, de 31 ani, Mamut P., de 19 ani, Sali Pomac, de 23 ani şi Ibram Ibram, de 31 ani. Alături de ei acţionau şi un minor de 16 ani, V.M., dar şi o fată pe nume Sofica Regep, de 18 ani. Dintre aceştia, unii sunt deja arestaţi în alte cauze, între care se află şi Sali Pomac, cel care a fost prins la Suceava.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218