REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iată cum se fac MANEVRELE: un CABINET NOTARIAL din Tomis Nord a intrat în atenţia procurorilor!

Iată cum se fac MANEVRELE: un CABINET NOTARIAL din Tomis Nord a intrat în atenţia procurorilor!

Replica API 14 ianuarie 2017 | 23:22 2368

Abuz în serviciu şi fals intelectual

Abuz în serviciu şi fals intelectual

Oamenii legii au anchetat un dosar în care un individ era acuzat de înșelăciune, fiind vorba de țepe din domeniul imobiliar. Astfel s-a ajuns la analizarea antecontractelor și contractelor încheiate la cabinete notariale de pe raza municipiului Constanța, multe dintre ele fiind desființate de către judecători. Însă, un cabinet notarial din Tomis Nord, situat pe strada Cișmelei, a intrat în vizorul procurorilor, fiind indicii că acolo s-au comis infracțiuni precum abuz în serviciu și fals intelectual. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Țepele din domeniul imobiliar au tot fost prezente la malul mării, fiind vorba de zeci de dosare penale și tot atâtea condamnări. În 2014 au ajuns după gratii membrii unei grupări infracționale, fiind vorba despre Nicoleta Ciobanu, care a ajuns de mai multe ori în faţa magistraţilor, în mai multe dosare, toate de înşelăciune. A fost condamnată, însă reţeaua de escroci a fost destructurată de oamenii legii în 2010. Prima victimă a infractorilor a fost un bărbat din Cumpăna, pe care Nicoleta l-ar fi "vrăjit", l-a pus să-şi vândă casa cu 26.000 de euro, spunându-i că vrea să se căsătorească cu el şi să se mute în apartamentul ei din Năvodari. Numai că, odată ce s-a văzut cu banii în mână, individa s-a evaporat. Cum nu putea să se dea mereu îndrăgostită, femeia a racolat alte persoane, bărbaţi şi femei, pe care îi punea să joace rolul mai sus descris, banii fiind împărţiţi. Din câte se pare, unele fapte s-au soldat şi cu violenţe. Mai exact, dacă victimele ezitau să facă precum li se spunea, s-ar fi recurs şi la bătăi. De menţionat este faptul că victimele erau alese cu mare grijă, în general persoane vârstnice, din mediul rural. În plus, un individ din gaşca de faţă, respectiv Nicuşor Ilina, ar fi încercat să-şi înşele propria soţie, prin anul 2004, prin vânzarea ilegală a apartamentului ce se afla pe numele ambilor. Acesta s-a prezentat la notar cu o altă femeie, care s-a dat drept soţia lui şi a semnat pentru vânzarea apartamentului, astfel ca Ilina să poată pune mâna pe bani. Și faptele infracționale au tot continuat până ce oamenii legii au intrat pe fir. Însă, de cum au început să pice capetele din rețea, au apărut tot mai multe persoane ce relatau că mai sunt și alți indivizi care ar avea legătură cu cei mai sus amintiți. "Sunt un alt țepuit de Dan. Acest Dan este Goldan Dănuț Cătălin. Ioniță Florentina este cumnata lui, e căsătorită în Călărași și are un copil. Sunt judecați pentru înșelăciune. Au legătură cu ăștia.", spunea un bărbat în 2011.

Cauza disjunsă: un cabinet notarial de pe Cișmelei a intrat în vizorul procurorilor!

Rechizitoriul în ceea ce-l privește pe Dănuț Cătălin Goldan a fost întocmit de procurori, dosarul ajunând în instanță la începutul anului 2015. Inculpatul a fost judecat pentru înșelăciune, fiind vorba despre "manevre" cu terenuri. Spre exemplu, un teren din Valu lui Traian ar fi fost vândut mai multor persoane, implicată fiind și cumnata lui, Florina Ioniță. Pe 11 ianuarie anul curent, Goldan a fost condamnat la 3 ani, dar decizia nu este definitivă. Tot la această dată, magistrații au decis să desființeze mai multe înscrisuri, între care și mai multe contracte de vânzare - cumpărare autentificate la Biroul Notarial Andrei Octavian și la Florin Vișan. "Desființează antecontract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian prin care numita Ioniţă Florina (..) în calitate de vânzător se obligă să vândă iar numita D. Angela (..) în calitate de cumpărător se obligă să cumpere un lot de teren în suprafaţă totală de 1.000 mp situat în extravilanul localităţii Valu lui Traian, în cadrul parcelei A557/9. Desfiinţează în parte contractul de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 3044/25.09.2009, numai cu privire la actul juridic al vânzării-cumpărării intervenită între vânzătorul Ioniţă Florina şi cumpărătorul Poroş Anişoara asupra cotei de 1 reprezentând suprafaţa de 500 mp din imobilul teren agricol în suprafaţă de 1000 mp situat în extravilanul localităţii Valu lui Traian, judeţul Constanţa, parcela 557/9/2/1/2, identificat cu numărul cadastral 16115, corelativ cu cota indiviză reprezentând alee de acces identificată cu numărul cadastral 16058, parcela A557/9/2 lot 2. (...)", potrivit portalului instanțelor. Mai mult decât atât, judecătorii au decis: "În baza art. 291 alin. 1 C.proc.pen. sesizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu în cadrul BNP Octavian Andrei în referire/dauna numiţilor D. Ecaterina, C. Viorel şi D. Angela", potrivit minutei judecătorești din data de 11.01.2017. Cercetată va fi și Florina Ioniță, pentru mărturie mincinoasă (la termenul de judecată din data de 18.10.2016). În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru cercetarea faptei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si Goldan si notarul Andrei sunt niste infractori. Nu intrau pe fir pentru cercetari oamenii legii daca era un "profesionist".
19
1
Chiar asa nu mai aveti cui sa faceti rau? Domnul notar Andrei este un adevarat profesionist care nu ar face asa ceva niciodata, va place sa aruncati cu noroi si sa murdariti imaginea unui om de onoare!!! Dl norar este un om de cuvant si un om care nu ar face nimic in afara legii! Nu va mai bateti joc de oamenii cinstiti in halul asta!!!
1
22
Cred ca TU nu ar trebuii sa fii verificat de PARCHET, ar trebuii sa ti se desfaca capul si sa-ti fie ARUNCAT creierul cel mare la caini.
1
21
Va rog mult verificati si notara Stam
17
0
si pana la urma Visan unde este ati dat de urma lui sau e cu Gghita la vreun spritz ???
18
0
Notarul asta andrei face magarii cu camatarii si interlopii de la omv
32
5
verificati va rog si bnp Stamule Daniela de la Casa de Cultura sa vedeti ce n-ati vazut. O hoata
30
2
Titlul compunerii mi se pare exagerat. O sesizare catre parchet nu este o sentinta... Din pacate se arunca cu noroi. Domnul notar Andrei nu cred ca a jucat hora cu acesti infractori... Cine nu il cunoaste poate crede ceea ce se scrie aici. Este un notar cu experinta... nu cred ca onoarea acestui profesionist trebuie terfelita si nu cred ca acest om a putut face o asemenea tampenie pentru cativa lei... Hai sa fim seriosi!
13
26
rog nr dosar teren valu traian ptr depunere noi acte sunt si eu pagubita multumesc
23
2
la ovidiu sunt atatia notarii corecti.... din cauza uneia nu are rost sa ma cu noroi in toti... nu e corect asa ?
5
8
Si la ovidiu e un notar mafie cu imobiliare
19
0
Spun de mult ca si notarii trebuiesc beliti pentru ca fara ajutorul lor nu s ar fi facut multe retrocedari de terenuri ilegal si alte matrapazlacuri , dar nu are nimeni grija sa ii controleze la singe.
44
0
Eu aveam un SRL cu 27.000 de euro datorie , eram mancat de viata , pana intr o zi cand mi-a facut cineva legatura cu un notar. Am boxat societatea pe numele unuia care murise cu o zi in urma si nu avea rude , am cotizat ceva lovele ca trebuia si notaru sa dea la spital , morga si am scapat. Acum nu prea mai merge ca cere acte cand cardesti societatea la careva.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614