REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În atenţia agenţilor economici care au terase: REGULI STRICTE în privinţa mobilierului şi a umbrelelor!

În atenţia agenţilor economici care au terase: REGULI STRICTE în privinţa mobilierului şi a umbrelelor!

Replica API 16 iulie 2016 | 02:33 251

Primăria verifică dacă este respectată legea locală!

Primăria verifică dacă este respectată legea locală!

Toți agenții economici din orașul Constanța care întreprind activități de alimentație publică și au terase amplasate pe domeniul public sau privat trebuie să știe asta: sunt obligați să-și schimbe mobilierul și umbrele, în cazul în care cromatica elementelor nu se încadreză în culorile: alb, bej, crem. Așa că, după ce mulți dintre ei au investit o grămadă de bani în mobilier, aceștia sunt nevoiți să investească, din nou, pentru schimbarea acestuia, conform hotărârii de Consiliu Local din aprilie a.c., prin intermediul căreia s-a adoptat Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor de alimentație publică“. În prezent, reprezentanţii primăriei verifică în teren dacă este respectată hotărârea şi pun în vedere agenţilor economici că trebuie să se conformeze!

Articolul 7 din hotărârea adoptată în aprilie prevede faptul că se va utiliza mobilier de același fel (scaune, mese, elemente de umbrire) care va fi din materiale rezistente. Se acceptă mobilier modern din plastic, de calitate superioară. Cromatica elementelor de umbrire se va încadra în culorile: alb, bej, crem. Cromatica mobilierului va fi wenge, bej, crem, alb.

Tipurile de elemente de umbrire permise sunt copertine retractabile sau fixe cu ancorare exclusiv de fațada spațiului comercial de care aparține terasa și care nu va depăși limita spre carosabil; umbrelele, cu diametrul mai mic sa egal cu lățimea culoarului pe care va amplasa mobilier, poziționate astfel încât să nu depășească limitele culoarului respectiv: pergolele textile retractabile, doar în cazul teraselor amplasate în zone exclusiv pietonale.

Învelitoarele echipamentelor de umbrire vor fi realizate din pânze impermeabile și rezistente la intemperii; umbrelele vor avea aceeași formă și nu vor depăși limitele zonei pentru care a fost autorizată terasa: umbrelele, copertinele și pergolele vor fi unicolore. Este permisă doar imprimarea de sigle într-un chenar cu înălțimea de maxim 50 cm., poziționat pe limitele laterale ale sistemului de umbrire ales, care va avea înălâțimea liberă de 2,50 m.

Agenții economici sunt revoltați și spun că nu este normal ca, după ce au investit în mobilierul și în elementele de umbrire, trebuie să scoată alți bani din buzunar. „Au fost înc ontrol de la primărie și ne-au anunțat că trebuie să schimbăm mobilierul și umbrelele. Nu este normal. O să ne conformăm, pentru că există riscul să luăm amendă sau să ne retragă autorizație“,a spus un agent economic.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218