REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

În atenţia celor care cred că parcările centrelor comerciale din Constanţa sunt private - care e adevărul!

În atenţia celor care cred că parcările centrelor comerciale din Constanţa sunt private - care e adevărul!

Replica API 3 iunie 2016 | 00:35 1397

În atenţia celor care cred că parcările centrelor comerciale sunt private şi nu se pot aplica regulile Codului Rutier! O şoferiţă din Constanţa s-a ales cu dosar penal întrucât a fost implicată într-un incident rutier, în cursul zilei de 1 iunie anul curent.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 1.06.2016, ora 13.45, au depistat-o pe V.A.C., în vârstă de 37 de ani, care a condus un autoturism în parcarea unui centru comercial din Constanţa şi a accidentat uşor o minoră. Aceasta s-a ales cu dosar penal. Potrivit poliţiştilot rutieri, parcările şi aleile de acces, inclusiv ale centrelor comerciale, sunt drumuri în administrare privată cu utilitate publică, pe care se aplică Codul Rutier. Un drum privat este semnalizat printr-o plăcuţă cu „Accesul Interzis”. Potrivit textelor de lege, fac parte integrantă din drum: podurile, viaductele, pasajele denivelate, tunelurile, construcţiile de apărare şi consolidare, trotuarele, pistele pentru ciclişti, locurile de parcare şi staţionare, plantaţiile rutiere, indicatoarele de semnalizare rutieră şi alte dotări pentru siguranţa circulaţiei, precum şi terenurile care fac parte din zona drumului, mai puţin zonele de protecţie. Din punct de vedere al destinaţiei drumurile se împart în: a) drumuri publice - obiective de utilitate publică destinate transportului rutier în scopul satisfacerii cerinţelor economiei naţionale, ale populaţiei şi de apărare a ţării; acestea aparţin proprietăţii publice; b) drumuri de utilitate privată, care servesc activităţilor economice, forestiere, petroliere, miniere, agricole, energetice, industriale şi altora asemenea, de acces în incinte, ca şi cele din interiorul acestora, precum şi cele pentru organizări de şantier. Ele sunt administrate de persoanele fizice sau juridice care le au în proprietate sau în administrare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272