REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În ultima zi de liceu, tinerii Constanţei au făcut-o LATĂ: au defilat prin oraş cocoţaţi pe portiere, iar unul a căzut în cap!

În ultima zi de liceu, tinerii Constanţei au făcut-o LATĂ: au defilat prin oraş cocoţaţi pe portiere, iar unul a căzut în cap!

Replica API 4 iunie 2016 | 01:28 416

Poliţiştii constănţeni trag un semnal de alarmă! Se pot întâmpla NENOROCIRI!

Poliţiştii constănţeni trag un semnal de alarmă! Se pot întâmpla NENOROCIRI!

Constănţenii s-au lansat în discuţii aprinse cu privire la fenomenul care ia cu asalt urbea de la malul mării în această perioadă. Este vorba despre absolvenţii de liceu care se dau în stambă în trafic, cocoţându-se pe portiere. Unii sunt de părere că nu este nimic ilegal pentru că aşa se proceda şi la parada carelor alegorice din Mamaia. Însă, în realitate, autorii acestor acţiuni se pot alege cu amenzi serioase. Dar, ce este şi mai important este ca aceşti tineri teribilişti să conştientizeze la ce pericole se expun: în loc de bacalaureat şi facultate, pot ajunge între patru scânduri. Pentru că, da, după cum au precizat oamenii legii, accidentele ce se pot produce în astfel de cazuri nu vor fi uşoare! De altminteri, în cursul zilei de vineri, unul dintre tinerii care au făcut “paradă” de final de liceu s-a dezechilibrat şi a căzut dintr-o maşină, undeva în zona Butoaie din staţiunea Mamaia, după cum au relatat alţi tineri.

S-a dat startul la dezmăţ pe străzile din Constanţa! Ca în fiecare an, în această perioadă, elevii claselor a XII-a sărbătoresc terminarea liceului. Şi, cei mai mulţi aleg să-şi strige fericirea în trafic, cocoţându-se pe maşinile aflate în mers sau ieşind pe jumătate, pe geam. Un astfel de eveniment a fost surprins de participanţii la trafic în cursul zilei de joi, 2 iunie. Imaginile au fost postate pe Facebook. „Ce drăguţ... o petrecere frumoasă. Un BMW şi un Opel”, a scris Ştefan P. pe grupul „Şoderi model vs Pericole în Trafic”. „Au terminat clasa a 12-a, ce le mai trebuie Bac?? Ieri am înţeles ca i-a oprit Poliţia şi le-a dat amendă! Deci, mult succes la Bac!”, „Eram lângă ei în trafic şi se auzea cum vorbeau: bă, intră înăuntru să nu ne dea amendă. Altul zice: mă doare-n...” - sunt câteva dintre părerilor celor ce au citit postarea. Însă, oamenii au început să se contrazică în ceea ce priveşte ilegalitatea acestor acţiuni. În timp ce unii susţin că Poliţia Rutieră permite, alţii spun că nici vorbă de aşa ceva. „Chestia asta o să se tot facă, a devenit tradiţie deja. Nu o să ţină nimeni cont de ce se scrie aici, plus că mai nou se fac şi cu aprobarea poliţiei”, este de părere Vlad O. „În ce vise? Tu crezi că Poliţia stă să satisfacă plăcerea puştilor care ies pe geam în trafic când reuşesc să termine 12 clase? Eu nu cred”, a răspuns Florin. „Cu aprobarea Poliţiei să stai pe geamuri când la lege eşti obligat să porţi centura de siguranţă?” - a întrebat Ştefan P. „Da, cu maşina de poliţia în faţa coloanei. Când mergeau carele alegorice în Mamaia cu dansatoare la defilare nu mai ziceaţi nimic, acum săriţi să vă luaţi aiurea de copii”, a rispostat Vlad O. Detalii: www.replicaonline.ro

Polițiștii constănțeni atrag atenția: "Pericolele la care se expun sunt foarte mari!"

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat că, în primul rând, tinerii ar trebui să țină cont de pericolele la care se expun și asta pentru că, în cazul unui accident, urmările nu vor fi ușoare. Spre exemplu, dacă un tânăr se dezechilibrează și cade pe carosabil, având în vedere că se află în trafic, un alt vehicul, care vine din spate/față, ar putea trece peste el. De asemenea, în cazul celor ce stau în picioare pe banchetă, cu jumătate de corp în afara vehiculului, în zona trapei din plafon, la o frână bruscă riscă să se aleagă cu un traumatism pulmonar grav, care se poate solda și cu pierderea vieții. Prin urmare, o clipă de teribilism poate înlocui examenul de bacalaureat cu o înmormântare. Educația trebuie făcută și de către părinți, care ar trebui să stea de vorbă cu adolescenții și să le explice riscurile. În plus, potrivit oamenilor legii, în astfel de cazuri se aplică sancțiuni la OUG 195/2002 actualizată, privind circulaţia pe drumurile publice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218