REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Incendiu pe un feribot italian: constănţeanca aflată la bord, Atena Granat, a fost salvată

Incendiu pe un feribot italian: constănţeanca aflată la bord, Atena Granat, a fost salvată

Replica API 29 decembrie 2014 | 19:59 239

Nenorocire în largul Greciei

Nenorocire în largul Greciei

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă la bordul unui feribot italian, surprins de vremea rea în Marea Adriatică, în strâmtoarea Otranto, între Grecia şi Italia. Sute de persoane erau încă blocate la începutul după-amiezii, în condiţii meteorologice infernale, la bordul feribotului „Norman Atlantic”. Printre pasageri se afla şi o româncă. „Suntem pe punte, ne este frig şi suntem înecaţi de fum”, declara unul dintre pasageri, conform Agerpres, care citează AFP. după ore în şir de calvar, autorităţile au anunţat că un om a decedat în incendiu. De cealaltă parte, românca aflată pe vas, despre care se crede că ar fi o constănţeancă măritată cu un grec, a fost salvată. Informaţia a fost confirmată la un post de televiziune de mama româncei.

Compania elenă Anek a anunţat accidentul într-un comunicat scurt: „În primele ore ale zilei de 28 decembrie un incendiu a fost declarat pe feribotul Norman Atlantic, care circula sub pavilion italian, proprietate a Visemar di Navigazione şi închiriat de Anek, care efectua legătura Patras-Igoumenitsa-Ancona, în timp ce se afla la 35 de mile (marine) nord de insula Corfu, în apele internaţionale, cu 422 de pasageri la bord şi 56 de membri ai echipajului”. O operaţiune de salvare era în curs în largul Greciei duminică dimineaţa, în pofida unor rafale de vânt violente, în vederea evacuării celor 478 de persoane de la bordul unui feribot italian, pe care a izbucnit un incendiu, au anunţat autorităţile greceşti, relatează AFP. Printre aceşti pasageri se află 268 de greci, potrivit Ministerului Mării. Potrivit autorităţilor portuare elene, echipajul este alcătuit din 22 de italieni şi 34 de greci, notează Mediafax. Conform unor surse, cetăţeanul român aflat la bord ar fi o femeie originară din Constanţa. Este vorba despre Atena Granat, o româncă aflată pe vas alături de soţul ei, cetăţeanul grec Panagiotis S.

Surse foto: zougla.gr

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218