REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Încep să iasă la iveală sponsorii ISU! LAFARGE, PE LISTA DE DONAŢII

Încep să iasă la iveală sponsorii ISU! LAFARGE, PE LISTA DE DONAŢII

Replica API 6 ianuarie 2016 | 00:19 251

Persoanele fizice care au „miluit” militarii, ţinute la secret

Persoanele fizice care au „miluit” militarii, ţinute la secret

Subiectul sponsorizărilor acordate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă a făcut mare vâlvă în ţară în ultima perioadă, imediat după nenorocirea din Club Colectiv. Pornind de la cererea premierului Dacian Cioloş de a face publice contractele de sponsorizări, reprezentanţii Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au pus la dispoziţia publicului larg aceste informaţii. Astfel, au fost făcute publice sponsorizările aferente anului 2015, cu menţiunea că cele pentru anii 2011-2014 sunt în curs de elaborare şi centralizare. În ceea ce priveşte sponsorizările pe anul 2015, „transparenţa” e un cuvânt mare, pe care cei de la IGSU nu par a-l înţelege în deplinătatea lui. Aşa se face că lista sponsorilor e mai degrabă „praf în ochi”, cu o înşiruire de obiecte în valoare de X lei, donate de... „persoane fizice”. Cine sunt acele persoane fizice, pentru a vedea ce firme şi eventuale interese au avut, nu putem şti. Ştim în schimb firmele care au donat. Măcar atât! Mai departe, că au donat dezinteresat sau cu scopul de a influenţa activitatea pompierilor... vă invităm pe dumneavoastră să comentaţi!

Aceste „derapaje”, cum le-a numit premierul, au fost făcute publice pe site-ul instituţiei, respectiv www.igsu.ro. Situaţia sponsorizărilor pentru anii 2011-2014 este în curs de elaborare, aşa că momentan avem acces doar la situaţia aferentă anului trecut. Astfel, în 2015, ISU Constanţa a primit diverse materiale, aparatură, hărţi atât de la persoane fizice, cât şi de la societăţi comerciale. De la o persoană fizică s-au primit materiale IT&C în valoare de 300 de lei. Tot de la o persoană fizică s-au primit acelaşi tip de materiale, în valoare de 200 de lei. O persoană fizică a acordat ISU Constanţa un aparat de aer condiţionat în valoare de 700 de lei. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (IPA- International Police Association) Regiunea 2 Constanţa a oferit un aparat de spălat cu presiune şi un aparat pneumatic, având o valoare de 401,70 lei. ISU Constanţa a primit şi de la IPA Regiunea 3 Constanţa o fereastră PVC de 1.450,00 lei şi o saltea de 1.095,00 lei. Dacă în privinţa persoanelor fizice nu ne-am lămurit care a fost interesul sponsorizărilor, iar în ceea ce priveşte IPA cei interesaţi pot consulta pe site-ul www.iparomania.ro ce presupune această asociaţie, iată şi persoanele juridice interesate ca activitatea pompierilor să se desfăşoare în bune condiţii. Că au avut sau nu interese ca prin astfel de donaţii să obţină mai uşor avize de la ISU ori să beneficieze de controale mai blânde din partea pompierilor, decideţi dumneavoastră. Astfel, o firmă care se ocupă de întocmirea documentaţiilor în vederea obţinerii avizelor/ acordurilor/ autorizaţiilor de mediu, precum şi a studiilor de mediu solicitate în vederea iniţierii unui proiect sau desfăşurării unei activităţi cu impact asupra mediului, respectiv raportări gestiunea deşeurilor şi monitorizări factori de mediu a donat o hartă a Portului Constanţa, în valoare de 600 de lei. Este vorba despre Blumenfield SRL, cu sediul în Năvodari, directorul general al societăţii fiind Gabriela Stanciu. Un alt sponsor al ISU Dobrogea este Lafarge Ciment SRL, societate care a donat ciment în valoare de 4.668,64 lei. De asemenea, ISU Dobrogea a mai fost sponsorizată de Fundaţia pentru Smurd cu 150 de combinezoane şi tot atâtea şepci în valoare de 47.986,14 lei.

Geanina DRĂGOI, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369