REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INTERCEPTĂRI în dosarul sportivului care vindea droguri în Constanţa! „Mâncăm sandvişuri? Să vedem dacă mai am salam…”

INTERCEPTĂRI în dosarul sportivului care vindea droguri în Constanţa! „Mâncăm sandvişuri? Să vedem dacă mai am salam…”

Replica API 28 decembrie 2016 | 22:56 1025

Canabis ascuns în ouă Kinder

Canabis ascuns în ouă Kinder

„Mâncăm sandvişuri? Da? Nu ştiu dacă mai am salam. Era pe la congelator” – în primă fază ar putea semăna cu o invitaţie la o gustare, însă, în realitate, este vorba despre interceptările din dosarul în care rugbistul Teodor Borş şi prietena lui au fost cercetaţi, judecaţi şi apoi condamnaţi pentru trafic de droguri. Totul a pornit de la faptul că jandarmii constănţeni au prins nişte tineri în timp ce se drogau în parcul Tăbăcărie, apoi au urmat interceptările şi scoaterea la iveală a mai multor detalii. Tribunalul Constanţa, la data de 23 iunie anul curent, a decis ca Mădălina Georgiana Câtu să primească 3 ani de închisoare, iar Teodor Borş - 2 ani şi 6 luni. Ambele pedepse sunt cu suspendare şi au rămas definitive la Curtea de Apel Constanţa, pe 11.11.2016.

În actul de sesizare a instanţei se arată că inculpata Mădălina Georgiana Câtu, la 26.04.2015, le-a vândut numiţilor I. A. I. şi T.R. 0,7 grame canabis şi le-a dăruit 2 comprimate de culoare portocalie conţinând ca substanţă activă MDMA, iar la data de 21.08.2015, a deţinut în scopul vânzării 71,11 grame canabis. S-a reţinut totodată că inculpatul Teodor Borş, în intervalul ianuarie - 20.08.2015 le-a vândut mai multor persoane contra sumei de 60 sau 70 lei/gram, 31 grame cannabis, iar la data de 21.08.2015, a deţinut în scopul vânzării 10,41 grame canabis. Mai exct, la data de 26.04.2015 în jurul orei 22.00, o echipă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe malul lacului Tăbăcărie, a observat în parcarea din spatele şcolii de înot într-un autoturism Opel Astra trei persoane. La apropierea echipei, persoana de pe bancheta din spate a rupt o ţigaretă, vărsând conţinutul acesteia. Fiind legitimaţi, s-a constatat că se numeau I.A.I – la volan, R.T. – pe locul dreapta faţă şi T. G. A. – pe bancheta din spate. La controlul autoturismului au fost descoperite: două pastile culoare portocalie inscripţionate cu litera B în spaţiul de depozitare de sub casetofonul din bord într-un pliculeţ din material plastic transparent autosigilant cu dimensiunile de 7x4 cm şi o folie de aluminiu în care era împăturită o substanţă vegetală uscată culoare verde maroniu cu miros specific de cannabis, aflată în scrumiera autoturismului. Pe bancheta din spate a fost identificată, aruncată, o substanţă vegetală culoare verde maroniu cu miros specific de cannabis şi tutun, care a fost adunată şi introdusă într-o folie din material plastic. Persoanele respective au spus că au cumpărat drogurile de la Mădălina, care este studentă la Bucureşti şi conduce un autoturism Volkswagen Polo. De aici au pornit cercetările şi aşa s-a aflat că implicat era şi Teodor Borş, rugbist.

Conversaţie codată: „Şi vreţi să mâncăm nişte sandvişuri sau nu?”

Prin urmare, au urmat interceptările, acestea fiind afişate pe site-ul rolii.ro.

Mădălina Câtu: Şi vreţi să mâncăm nişte sandvişuri sau nu? (în referire la oferta de a consuma împreună canabis).

Bărbat: Da, da.

Mădălina Câtu: Hai că o să văd dacă mai am acasă salam!

Bărbat: Io nu mai am deloc salam.

Mădălina Câtu: Aduc io. Nici nu ştiu. Să văd ce mai am. Mai aveam ceva.

Domn: O, este Voltaj la Eurovision şi acuma suni!

Mădălina Câtu: Bravo! Aş mai fi avut eu ceva, dar era gen... E pus la congelator. Era să-l dau cuiva. Cred că pot să iau juma de baton dacă vreţi.

Domn: Sigur. Poţi să iei şi tot batonul.

Mădălina Câtu: Ă? Facem aşa? Băi, nu ştiu sigur dacă pot... nu ştiu dacă pot să iau tot batonul. O să dau un telefon. În funcţie de asta văd. Dar, în orice caz, jumate pot sigur.

Audiată în cursul urmăririi penale, inculpata a susţinut că termenii folosiţi de ea în cursul convorbirilor – „salam”, „pâine”, „ciocolată” se refereau la canabis, negând faptul că ar fi făcut trafic cu orice alt tip de drog, cu atât mai puţin cu comprimate conţinând MDMA, aşa cum rezulta din susţinerile clienţilor. Ulterior, din conversaţii reiese că Mădălina s-a certat cu Teodor Borş.

Mădălina Câtu: ... M-am certat cu Teo, m-a tăiat de la pâine!

B.B.: De ce?

Mădălina Câtu: Că i s-a părut lui... că nu ştii cum e el?! Că se ia de mine, se enervează din orice.... Că nu ştiu ce i se pare lui că am zis eu şi începe că „Iar începi cu stilul tău?!” Şi nu ştiu ce... Când de fapt nu prea îi zic nimic dubios, da' e prăjit şi i se pare lui.

B.B.: Aaa... când e...

Mădălina Câtu: Când e el binedispus... Cu o seară înainte intrase pe mine să vadă efectiv ce mai fac şi am o discuţie d'aia super lungă şi caterincă. Şi a doua zi l-am întrebat „Unde eşti, mămic?'' Pe la 12... şi la 4 îmi răspunde „Acasă”. Şi am dat un d'ăla care râde, credeam că a văzut şi el că e de 4 ore mesajul şi p... mea, voiam să ies la pauza de masă. Şi zice „Ce?”... „Aaa, nimic, doar că te-am întrebat mai devreme...” „Aaa, bine. Păi şi ne întâlnim sau nu ne întâlnim?” Zic: „Nu!” Zice: „N-am văzut atunci!” Şi zic eu: „Nu e panică, mămic!” La care el: „Nici n-avea de ce să fie!” Şi zic: „Poftim? Ce dracu' înseamnă chestia asta?... De două ţigări şi jumate...” Şi zice: „Iar începi cu fazele tale?!” Că nu ştiu ce... Dar nu i-am făcut nimic, nu i-am făcut absolut nimic! Că „ne-am împrietenit cam tare, lasă, dacă e...” ... (n.l.- discută cu o persoană din vecinătatea sa)...Ăăă...aaa, da! Că „ne-am împrietenit cam tare!” Că nu ştiu ce... Şi zic: „OK, dar nu înţeleg care p... mea e problema!...Ce p... mea am zis, mă?” „Cum p... mea să vorbeşti cu taică-tu, cu frate-tu, nu cu mine!” „Auzi, dacă tot mă iei aşa... ce ai până la urmă?! Care-i problema ta?” La fel, conversaţie destul de scurtă, o să ţi-o arăt ca să înţelegi şi tu de ce i-a sărit lui ţandăra. Şi zice: „Da, oricum, gata cu business-ul că nu-mi place cum mă iei!” Că nu ştiu ce... Până la urmă, frate, dacă stai să te gândeşti... asta cu „ne-am împrietenit cam tare” m-a deranjat. Până la urmă noi nu ne-am cunoscut ca parteneri de afaceri, ştii?!

Teodor Borş se enerva când se vorbea la telefon despre... bani pentru droguri

B. A.: Vin şi eu până la DINAMO? La tine!

Teodor Borş: Vino!

B.A.: Da? Dar vezi că n-am bani!

Teodor Borş: Bă, dar tu eşti retardat?! Să moară mama mea! Aşa... Bă! Du-te în p* mea de aici! Nu, nu mai vorbesc cu tine! Ieşi în p* mea de aici! Nu vorbeşti aşa cu mine la telefon! Eşti retardat la cap!?

B.A: Hai că vorbim!

Teodor Borş: Nu, nu, nu! Nu mai veni! Lasă-mă!

Mai mulţi martori au declarat că au cumpărat de la acesta diferite cantităţi de canabis. Apoi, la data de 21.08.2015, la locuinţele inculpaţilor au fost efectuate percheziţii domiciliare, acolo unde au fost găsite probe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218