REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Întorsătură INCREDIBILĂ în DOSARUL POLIŢISTULUI acuzat că intermedia şpaga!

Întorsătură INCREDIBILĂ în DOSARUL POLIŢISTULUI acuzat că intermedia şpaga!

Replica API 26 mai 2017 | 13:50 405

Decizie incredibilă în dosarul polițistului constănțean acuzat de către procurorii DNA că intermedia șpaga. La data de 4.04.2017, magistrații Tribunalului Constanța i-au achitat pe inculpați, însă decizia nu este definitivă, urmând a se judeca apelul. Termenul a fost stabilit la Curtea de Apel Constanța pe 15.06.2017.

"Achită pe inculpata Tănase Ștefania Claudia - pentru comiterea infracțiunii de dare de mită (…) Achită pe inculpata Spaiu Laura - pentru comiterea infracțiunii de luare de mită (…) Achită pe inculpatul Tănase Cosmin - pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mită (…) Achită pe inculpata Dobrin Zâna- pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită. Achită pe inculpata Cota Pascu Nicoleta Silvia- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită", potrivit minutei judecătorești. Așa cum este precizat și mai sus, decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul.

Amintim că Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, la data săvârșirii faptei, a fost trimisă în judecată de DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, Ştefania Claudia Tănase, farmacist diriginte și reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, Nicoleta Silvia Pascu Cota, administrator al unei societăți comerciale, Cosmin Tănase, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Zâna Dobre, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, la data de 27 august 2015, inculpata Ștefania Claudia Tănase ar fi remis, cu titlu de mită, inculpatei, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuțiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecției unui punct de lucru al firmei, cu destinația „farmacie”, procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

De asemenea, Ștefania Claudia Tănase ae fi beneficiat de sprijinul inculpatei Zâna Dobrin și al inculpatului Cosmin Tănase care, împreună, au convenit asupra necesității remiterii mitei și a valorii aproximative a acesteia, precum și de sprijinul inculpatei Pascu Nicoleta Silvia Cota care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Anticorupție Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inseamna ca oamenii astia nu sunt vinovati un argument in plus pentru respectarea prezumptiei de nevinovatie chiar si de catre mas- media in penurie de subiecte.
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920