REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Inuman! Patru haidamaci băuţi au bătut un vârstnic din Viile, l-au legat şi i-au furat banii

Inuman! Patru haidamaci băuţi au bătut un vârstnic din Viile, l-au legat şi i-au furat banii

Replica API 23 august 2014 | 00:00 350

Clipe de coşmar: ameninţat că va fi aruncat de pe Podul de la Cernavodă, în Dunăre

Clipe de coşmar: ameninţat că va fi aruncat de pe Podul de la Cernavodă, în Dunăre

Scene desprinse parcă dintr-un film de coşmar s-au petrecut în judeţul Constanţa. Un vârstnic din satul Viile a trecut în noaptea de 16 spre 17 august prin clipe şocante. Patru haidamaci băuţi, printre care doi minori, l-au bătut pe bătrân, l-au ameninţat cu moartea, iar apoi i-au furat 436 de lei. Au împărţit banii frăţeşte, câte 100 de lei de fiecare, iar cu diferenţa de 36 de lei au cumpărat ţigări. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ion Corvin au fost sesizaţi chiar de către victimă. Bărbatul în vârstă 78 de ani le-a spus poliţiştilor că, în cursul nopţii, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi prin ameninţare şi violenţă l-au deposedat de o sumă bani. În urma investigaţiilor efectuate, Poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Băneasa şi ai posturilor de Poliţie limitrofe, au identificat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 ani, 3 din satul Viile şi unul din satul Vlahii, bănuiţi de comiterea faptei.

Oamenii legii au stabilit că huliganii au consumat băuturi alcoolice în incinta unei discoteci din sat Viile, iar în jurul orei 01.00 s-au deplasat la domiciliul victimei ştiind că locuieşte singură. Ajunşi la destinaţie, indivizii au forţat uşa de acces în locuinţă, după care, exercitând acte de violenţă asupra sa, au cerut să le dea 540 lei. Leziunile suferite de persoana vătămată au fost minore, fapt pentru care echipajul de pe ambulanţă a acordat asistenţă medicală la domiciliu. Din mijloacele de probă administrate în cauză, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Băneasa au stabilit că în noaptea de 16 spre 17 august, în jurul orei 23.30, după o înţelegere prealabilă, inculpaţii E.D.I, T.L.T. şi C.G. au pătruns în domiciliul persoanei vătămate S.P, în vârstă de 79 ani, şi prin exercitarea actelor de violenţe asupra acestuia l-au deposedat de suma de 436 lei. "În acest timp, un alt inculpat, C.V.I, a pătruns şi el în curtea persoanei vătămate, însă a rămas în pragul uşii acesteia pentru a asigura locul faptei. Totodată, cu ajutorul unui telefon mobil, acesta din urmă făcea lumină din pragul uşii în casa persoanei vătămate, oferindu-le în acest mod ajutorul celor trei suspecţi care se aflau în casă. După ce au deposedat de bani persoana vătămată, cei trei inculpaţi au legat-o pe aceasta cu mâinile la spate, iar în zona feţei i-au legat o perdea pentru a nu fi recunoscuţi. Mai mult, înainte să plece de la locuinţa persoanei vătămate, inculpaţii au ameninţat-o că dacă va ţipa o vor arunca de pe Podul de la Cernavodă, în Dunăre. După ce au părăsit locuinţa persoanei vătămate S.P, suspecţii au împărţit banii obţinuţi, fiecare primind câte 100 de lei. Cu diferenţa de 36 de lei aceştia şi-au cumpărat ţigări", au declarat poliţiştii.

Presupuşii făptaşi, arestaţi preventiv

La scurt timp după comiterea faptei, mai exact pe 21 august, cei patru indivizi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă emisă de procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, iar la data de 22 august, Judecătoria a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 46 alin (2) raportat la art. 233, art. 234 alin. (1) lit (d) şi (f) NCP. Facem precizarea că inculpaţii C.G şi C.V.I sunt minori, ambii în vârstă de 17 ani. Toţi cei implicaţi în povestea strigătoare la cer "sunt cunoscuţi de mult timp ca elemente antisociale pe raza comunei Ion Corvin, fiind predispuşi la acte de violenţă". "Potrivit art. 4 alin. 1 C.pr.pen., toţi inculpaţii beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie până la o hotărâre penală definitivă", au precizat oamenii legii.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367