REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Israelianca implicată în dosarul traficului de minori din Constanţa, CĂUTATĂ prin INTERPOL!

Israelianca implicată în dosarul traficului de minori din Constanţa, CĂUTATĂ prin INTERPOL!

Replica API 13 aprilie 2016 | 00:42 997

Şi un evazionist din Cuza Vodă a fugit din ţară

Şi un evazionist din Cuza Vodă a fugit din ţară

Hana Haim Shlain, care a „pus” de o grupare infracţională la malul mării, alături de soţul ei, Arpad Tivadar Shlain, fiind vorba despre trafic de minori, şi-a luat tălpăşiţa peste hotare. A fost condamnată la 5 ani cu executare şi acum este căutată prin Interpol! Şi Ion Mihailovici este dat în urmărire internaţională, el fiind condamnat în 2013 pentru evaziune fiscală. Lista publicată pe Interpol cuprinde mai mulţi indivizi din Constanţa, unii dintre ei făcând parte dintr-un „tablou” destul de vechi.

Hana Haim Shlain a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de minori în formă continuată, pe 19.10.2015, de către Tribunalul Constanţa. Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanţa, pe 20.01.2016, atunci când şi unul dintre complici, respectiv Ertan Giolacai, a rămas cu pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare, tot cu executare. Ancheta în acest caz a fost una de proporţii, iar cauza în ceea ce priveşte ceilalţi inculpaţi a fost disjunsă. Astfel, soţul inculpatei a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 4 luni închisoare pentru proxenetism, pe 16 ianuarie 2015, iar Tamer Elvis Dumitru la 4 ani.

Amintim că oamenii legii din Constanţa au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, la data de 28.11.2013, ocazie cu care au documentat activitatea infracţională a două persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie, constând în aceea că, în perioada anilor 2012-2013 au îndemnat o tânără, în vârstă de 25 de ani, din Constanţa, să practice prostituţia, înlesnindu-i această activitate prin găzduirea la domiciliul lor, obţinând astfel foloase materiale din respectiva îndeletnicire.

Totodată, în perioada lunilor iulie-octombrie 2013 au îndemnat o minoră de 17 ani, din Năvodari, iar în luna noiembrie o alta în vârstă de 15 ani, din comuna Adamclisi să practice prostituţia prin acelaşi mod de operare. Însă, la scurt timp, au fost prinse alte două persoane. Membrii grupării infracţionale erau Arpad Tivadar Shlain, soţia acestuia, Hana Haim Shlain, Tamer Elvis Dumitru şi Ertan Giolacai. Dar, după condamnarea definitivă, se pare că Hana Haim Shlain a reuşit să fugă din ţară înainte ca anchetatorii să pună mâna pe ea, fiind acum dată în urmărire prin Interpol.

Mihailovici din Cuza Vodă, vedetă pe Interpol!

Ion Mihailovici a fost condamnat, în aprilie 2013, la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanţa, pe 26.09.2013, atunci când judecătorii i-au respins apelul. În acelaşi dosar, calitate de inculpat a avut-o şi societatea Linsayk Activ SRL, pe când părţi civile s-au constituit D.G.R.F.P. Galaţi şi Statul Român prin ANAF. Mai exact, Mihailovici nu a înregistrat, cu intenţie, în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate în activitatea de comerţ ce a fost efectiv exercitată, a folosit cu rea-credinţă creditul de care se bucura societatea în interesul propriu, cu însuşirea sumelor obţinute din activităţile efectuate dar neînregistrate şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar/ fiscale cu privire la sediul principal al societăţii pe care o administra. Numai că, după ce a fost condamnat, s-a făcut nevăzut, fiind dat în căutare internaţională. Pe lista Interpol se află şi mai vechi „chiriaşi” ai respectivului site, precum constănţeanul Iusein Givan, de 46 de ani, căutat pentru crimă, Sali Arhan, de 26 de ani, din Medgidia (trafic de droguri), Marcel Iordache, de 59 de ani, din Bărăganu (trafic de droguri), carderul Mihai Ghiaţă zis Ice etc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614