REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ISTERIA POKEMON: curtea Catedralei din Constanţa, ocupată în toiul nopţii de un grup de tineri!

ISTERIA POKEMON: curtea Catedralei din Constanţa, ocupată în toiul nopţii de un grup de tineri!

Replica API 27 iulie 2016 | 00:34 468

Plecaţi… la vânătoare!

Plecaţi… la vânătoare!

Fenomenul Pokemon Go a acaparat întreaga planetă! Nici românii nu s-au arătat indiferenţi la impactul jocului, astfel că aceştia s-au acodomodat rapid. Iar cum în această perioadă majoritatea s-a mutat la mare, străzile şi parcurile din Constanţa sunt luate cu asalt de tineri şi nu numai, pentru o vânătoare de pokemoni. Dacă „resursele” din zonele deja suprapopulate s-au cam epuizat, împătimiþii noului trend caută în „necunoscut”. ªi ce loc mai potrivit îţi garantează prezenţa pokemonilor dacă nu chiar... curtea Catedralei? O astfel de întâmplare a avut loc în noapte dintre 24 spre 25 iulie a.c. în curtea Catedralei Sfinþii Apostoli Pentru ºi Pavel din municipiu.

Curtea Catedralei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa a fost „gazda” nocturnă a unui eveniment mai puţin obişnuit - vânătoare de pokemoni. Astfel că un grup de tineri a luat cu asalt curtea lăcaşului fără să mai ţină cont de regulile morale. „Noi avem un paznic acolo care i-a întrebat pe tineri ce caută noaptea acolo şi ei s-au simţit puţin deranjaţi din treaba lor de vânătoare. Nu a fost nici un incident, tinerii au fost puţin nemulţumiţi. Ei au spus că au intrat pentru că poarta era deschisă, dar noi nu o încuiem, nu am de ce, dar acest lucru nu înseamnă că poţi să faci ce vrei în curtea bisericii”, a explicat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Graniţa dintre real şi virtual s-a subţiat foarte mult. Faptul că se creează tulburări sociale, poate provoca încălcări ale legii”

De asemenea, preotul Eugen Tănăsescu este de părere că limita dintre real şi virtual este foarte subţire, iar acest lucru poate conduce la dezastre sociale. „Graniţa dintre real şi virtual s-a subţiat foarte mult, ceea ce poate fi periculos. Faptul că se creează tulburări sociale, poate provoca încălcări ale legii. Noi îi îndrumăm să nu uite că acesta este un joc şi nu trebuie să se lase prinşi în mrejele virtualului zăpăcind realul. Într-un fel, mulţumim celor care plasează aceşti pokemoni pentru promovare, pentru că i-au adus în zona Catedralei, dar, cum am mai spus, preoţii nu sunt pokemoni, nu trebuie să fim vânaţi. Noi îi aşteptăm pe tineri să vină paşnici la biserică. Nu este un teren de vânătoare. Vânaţi virtuţi, nu virtualităţi!”, a adăugat preotul Eugen Tănăsescu.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614