REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

JAF ca-n filme, la Năvodari! Proprietarii au fost bătuți și lăsați fără 100.000 de euro

JAF ca-n filme, la Năvodari! Proprietarii au fost bătuți și lăsați fără 100.000 de euro

Replica API 19 aprilie 2016 | 15:56 3829

Jaf ca-n filme la Năvodari! Au tăiat gardul împrejmuitor, au pătruns în locuință cu mănuși pe mâini și pistoale, după care, prin întrebuințarea de violențe, au sustras 100.000 de euro. Pentru ca proprietarii să nu anunțe Poliția, tâlharii au distrus telefoanele mobile. În urma cercetărilor, cinci persoane au fost reținute, fiind vorba despre Marius Stoica, persoană arestată şi condamnată în altă cauză, Remus Vasile Arvatu, persoană arestată şi condamnată în altă cauză, Rivas Joseff, cetăţean britanic cu reşedinţa în România, Costache Claudiu și Amet Senol. Toți au fost arestați pentru 30 de zile!

Joseff Rivas

Poliţiştii constănţeni au documentat activitatea infracţională a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 38 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere şi violare de domiciliu. În fapt, patru bărbaţi, la data de 14 septembrie 2015, purtând mănuşi pe mâini, prin tăierea gardului împrejmuitor al locuinţei persoanelor vătămate, au pătruns în locuinţele acestora, ocazie cu care, prin violenţe fizice şi ameninţări cu arme de foc, le-au forţat să le remită suma de aproximativ 100.000 de euro. Cel de-al cincilea bărbat avea rolul să îi transporte la şi de la locul comiterii faptelor. În momentul comiterii infracţiunilor, pentru nu alerta organele de poliţie, bănuiţii au distrus telefoanele mobile ale persoanelor vătămate. Potrivit informațiilor noastre, soacra lui Joseff Rivas ar locui în Năvodari și nu este exclus ca aceasta să le fi dat pontul. Casa ar aparține unor oameni de afaceri, iar în seara de 14 septembrie, la domiciliu se aflau copiii (frate și soră), majori, alături de un prieten. Doi dintre ei se jucau pe console, la parter, și unul se afla la etaj. Indivizii au intrat în casă și au devenit violenți. Pe prietenul celor doi l-au tăiat la mână și au trecut la amenințări. În acel moment, băiatul a deschis seiful și le-a dat banii. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au pus în executare, în aprilie anul curent, 6 mandate de percheziţie la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, unul fiind pe strada Violetelor la blocul L14, ocazie cu care au fost ridicate arme albe, cagule, telefoane mobile, medii de stocare precum şi un autoturism, asupra acestor bunuri urmând a se lua măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului cauzat. Cei cinci bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţe și prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Activitatea a beneficiat de sprijinul S.I.P.I. și S.O.S. Constanța.

Urmăriri cu focuri de armă la Eforie și fapte penale pe bandă rulantă!

După cum este precizat și mai sus, unii dintre supecți sunt mai vechi "cunoștințe" ale oamenilor legii. Spre exemplu, în seara de duminică, 24 ianuarie 2016, în jurul orei 20.00, un echipaj de Poliţie ce se afla într-un autoturism cu semnalele acustice şi luminoase pornite a încercat oprirea, pentru control, a unui BMW cu numere de Bulgaria, în localitatea Eforie Nord. Însă, şoferul vizat a demarat în trombă. A început urmărirea, în timpul căreia jandarmul din echipaj a tras 12 focuri de avertisment după care a tras şi în direcţia vehiculului cu numere de Bulgaria, în care se aflau patru persoane. De asemenea, şi poliţistul a executat 6 focuri de armă în direcţia maşinii. Cursa nebună a continuat până la Lazu, acolo unde s-a reuşit blocarea BMW-ului urmărit şi imobilizarea conducătorului auto, respectiv Remus Vasile Arvatu. Însă, BMW-ul a acroşat maşina Poliţiei de mai multe ori pentru a o scoate de pe carosabil. Precizăm că individul urmărit a fost eliberat recent din închisoare. El a fost condamnat la 5 ani pentru tâlhărie şi ultraj. În anul 2007, acesta a agresat un poliţist, pe care l-a lovit cu o bâtă. Totul s-a petrecut la Agigea, când individul se afla într-un autoturism marca Dacia, fără numere de înmatriculare. Poliţiştii au încercat să-l oprească, dar nu s-a întâmplat aşa, oamenii legii plecând pe urmele maşinii. Ajunşi în Lazu, Arvatu a coborât cu o bâtă şi a spart parbrizul vehiculului Poliţiei, dar l-a lovit şi pe unul dintre poliţişti. Ulterior, în 2011, acelaşi Arvatu a ameninţat cu un cuţit un bărbat, l-a agresat şi i-a furat mai multe bunuri. Precizăm că el mai fusese condamnat în trecut la doi ani cu suspendare, după care s-a mai ales cu o condamnare, rezultând cei 5 ani cu executare.

Joseff Rivas, condamnat pe VIAȚĂ în Marea Britanie și pentru tentativă de omor la Constanța

Ajungem și la Marius Stoica, cunoscut și el pentru comiterea mai multor infracțiuni. În decembrie 2015 a fost condamnat la doi ani de închisoare într-un dosar instrumentat de DIICOT, fiind vorba despre constituire de grup infracţional organizat. Cât despre Joseff Rivas, cetăţean britanic cu reşedinţa în România, acesta fusese condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie în septembrie 2009, pentru jaf şi vătămare corporală gravă, fapte comise în anul 2008, în Londra. El a venit pentru prima oară în România în 2006, când a cunoscut o fată din Ciobanu și, în 2008, după ce a sâvârșit faptele penale în Anglia, s-a stabilit în Constanța. Acesta locuia într-un apartament pe strada Soveja și s-a angajat ca agent la societatea de pază „Save & Self”, care asigura serviciile în Portul Constanța. A provocat un scandal, și-a bătut un coleg, pe care l-a lăsat infirm și care, după doi ani, a decedat. Rivas a fost săltat de mascaţi și arestat. A fost judecat pentru tentativă de omor și condamnat la 3 ani, în februarie 2013. Însă, pe 28 aprilie 2008 el fusese dat în urmărire generală pentru faptele comise în Londra, acolo unde a atacat o persoană pentru a-i fura geanta, care a decedat la scurt timp. În aprilie 2009 a fost prins la Constanța, pe numele lui existând mandat european de arestare, dar eliberat la scurt timp de magistrații Curții de Apel Constanța. Apoi a fost arestat pentru tentativa de omor de la Constanța, dar nu a putut fi extrădat întrucât procesul era în toi la malul mării. A fost condamnat, băgat după gratii și eliberat condiționat recent, pentru bună purtare. Acum locuia cu chirie pe strada Violetelor din municipiu, la blocul L14, cu soția și fetița în vârstă de 7 ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare multi isi pot asuma ce scriu??oare??cu siguranta multi erati langa ei si acum??multi chiar fff multi ii respectati si acum???offf. Roata e rotunda sa nu uitam??se vor intoarce in curand si ????vdm atunci cum e viata
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218