REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Jaguar spart ziua în amiaza mare în parcarea Aqua Magic

Jaguar spart ziua în amiaza mare în parcarea Aqua Magic

Replica API 19 iunie 2015 | 23:47 333

Camerele de supraveghere sunt nefuncţionale

Camerele de supraveghere sunt nefuncţionale

O tânără aflată pe litoral s-a trezit cu bolidul de lux spart. Ajunsă în staţiunea Mamaia, aceasta a parcat Jaguarul din dotare la doi paşi de parcul de distracţii Aqua Magic, iar apoi a părăsit zona. Însă, nu pentru mult timp. Atunci când a vrut să-şi recupereze autoturismul l-a găsit răvăşit. Hoţii au spart geamul portierei stânga spate şi s-au “servit” fără remuşcări din bunurile aflate pe banchetă. Poliţiştii au fost alertaţi de o persoană care făcea jogging în zonă. Deşi parcarea este prevăzută cu sistem video, poliţiştii nu vor putea identifica prea rapid făptaşii. De ce? Camerele de supraveghere sunt nefuncţionale.

„Din păcate mi-a fost spartă maşina, după cum se poate observa. Astăzi, ora 15.00, a sunat cineva la 112 şi o oră mai târziu am apărut şi eu. Eram prin Mamaia când s-a întâmplat. Au furat nimicuri, dar nu asta este important. Important este evenimentul în sine. Este foarte neplăcut. M-a frapat faptul că au operat ziua în amiaza mare, bulevardul principal este la doi paşi, iar maşina nu era ascunsă după ziduri sau copaci. Am ajuns de câteva zile (în Constanţa –n.r.)”, a declarat păgubita.

„Nimicurile” la care făcea referire tânăra se aflau într-o geantă. Este vorba despre „prosop şi haine”. „Aveam o geantă foarte frumoasă. Era fix între banchete şi au luat-o. Mai am o geantă de laptop în maşină, dar nu au luat-o. Mai erau şi ochelarii de soare. Geamurile sunt fumurii şi hoţii nu aveau cum să vadă ce am eu acolo. Probabil că au văzut că este o maşină mai mare şi au zis că trebuie să fie ceva. Dacă era o Dacie, probabil că nu mai era interesantă. Maşina este asigurată. Bine totuşi că aveam actele la mine”, a spus victima.

Tânăra va ajunge la Galaţi cu maşina avariată. „O să rezolvăm cumva. Punem o folie în geam”, a declarat aceasta. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz. „O persoană care făcea jogging în zonă a văzut geamul portierei spart şi a sunat la 112. Proprietara maşinii spune că nu i-au dispărut bunuri de valoare. Paguba în sine este geamul, dar are CASCO şi se recuperează”, ne-au declarat oamenii legii.

Aceştia au sfătuit păgubita ca pe viitor să nu-şi mai lase bunurile la vedere în maşină în timp ce se află în Constanţa sau în Bucureşti, oraşe preferate de hoţi. „Credeţi-mă că sunt conştientă de lucrul acesta. Geanta (care au furat-o n.r.) era între banchete şi nu se vedea. Geanta de laptop nu au luat-o. Ar fi putut crede că este un laptop acolo. Nu ştiu ce fel de hoţi sunt. Litoralul românesc…”, le-a spus aceasta poliţiştilor.

Este pentru prima dată când tânăra s-a trezit cu autoturismul spart. În acest moment nu există un cerc de suspecţi, însă criminaliştii au ridicat amprente pentru a da de urma celor vinovaţi, iar păgubita a fost nevoită să facă un drum la Poliţie pentru a da declaraţii. „Geamul este făcut ţăndări, pentru că este securizat. Cu orice l-ai lovit, el înfloreşte. Putea fi lovit cu un fragment ceramic de bujie, cu o piatră, cu orice, cu un corp dur”, au spus anchetatorii. Aceştia nu au găsit obiectul folosit la spargerea maşinii. „Nu a fost identificat. Dacă era un fragment de bujie ar fi fost aici”, au conchis anchetatorii.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108