REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La Eforie, sezonul estival începe cu ATV şenilat pe plajă, cu punct de prim ajutor şi şalupă

La Eforie, sezonul estival începe cu ATV şenilat pe plajă, cu punct de prim ajutor şi şalupă

Replica API 11 mai 2016 | 00:16 412

Vă vine să credeţi?

Vă vine să credeţi?

Militarii din cadrul ISU Dobrogea şi reprezentanţii Poliţiei Locale din Eforie au luat la pas plajele pentru a stabili planul de intervenţie pe timp de vară. Astfel, putem spune că în Eforie Nord va fi amplasat un punct de prin ajutor, cu ambulanţă SMURD, iar ISU va asigura zona cu un ATV şenilat şi cu o şalupă. La datorie vor fi şi salvamarii.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea în colaborare cu reprezentanţii administraţiei locale din Eforie au demarat o acţiune care se referă la analizarea mai multor zone în vederea stabilirii unui plan de intervenţie pe timpul sezonului estival. Astfel, marţi, 10 mai, aceştia s-au deplasat pe plaja din zona Acapulco, alături de reprezentanţi ai Poliţiei Locale, pentru a lua la cunoştinţă despre situaţia de acolo şi pentru a se putea aduce forţe şi mijloace pe timpul verii.

Potrivit lui Marcel Iftimie, şeful Poliţiei Locale din Eforie, va fi amplasat un punct de prim ajutor, dar vor fi luate şi alte măsuri. „În Eforie a fost analizată toată situaţia operativă, referitor la amplasarea unui cort de prim ajutor cu o ambulanţă SMURD. Având în vedere că staţiunea Eforie Nord este tranzitată de foarte mulţi turişti, s-a hotărât la nivel naţional, în urma datelor statistice,că ar fi necesare aceste măsuri. Totodată, mărirea plajelor a dus la o mai mare eficientizare a Serviciului de Salvamari şi implicit al celui de prim ajutor.

Prin urmare, la nivel de Inspectorat General al Situaţiilor de Urgenţă şi Primăria Eforie, s-a venit în acest an cu aceste analize în teren, care se vor concretiza cu amplasarea în zona de mijloc a plajei din Eforie Nord a unui cort de prin ajutor, pus la dispoziţie de Primăria Eforie. Acest serviciu va fi asigurat în fiecare zi, în intervalul 8.00 – 20.00”, a declarat, pentru „Replica”, Marcel Iftimie. Acesta a adăugat şi faptul că ISU Dobrogea va asigura zona cu un echipaj permanent, prezent chiar şi în weekend, care va avea un ATV şenilat, acesta putând interveni atât pe nisip cât şi pe malul apei, cu scopul de a eficientiza orice intervenţie.

„De asemenea, o şalupă va fi în cortul Belona, care va putea ajunge într-un timp foarte scurt pe toată plaja din Eforie Nord şi chiar Sud. Serviciul de Salvamari va fi asigurat de Primărie şi astfel sperăm să colaborăm şi să acţionăm astfel încât să nu avem elemente negative sau situaţii neplăcute pe timpul sezonului estival”, a mai spus Iftimie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367