REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

La Independenţa, trenul nu trece iar căruţa n-are cai: părinţii sunt revoltaţi că nu au cu ce să-şi ducă micuţii la şcoală

La Independenţa, trenul nu trece iar căruţa n-are cai: părinţii sunt revoltaţi că nu au cu ce să-şi ducă micuţii la şcoală

Replica API 25 aprilie 2014 | 00:00 266

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Microbuzul primăriei, folosit aiurea

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Microbuzul primăriei, folosit aiurea

Copiii din satele comunei Independenţa se mai bucură de câteva zile de vacanţă. Şi nu pentru că părinţii vor să-i ţină acasă, ci pentru că microbuzul şcolar s-a defectat, iar navetiştii nu au cu ce să se deplaseze la cursuri. Primăria dispune de un mijloc de transport în comun însă, spun părinţii, edilul refuză să-l pună la dispoziţia cursanţilor pentru că "ar trebui să se pună presiune pe Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a primi un microbuz nou". Alesul local se apără şi spune că nici microbuzul plătit din banii localnicilor nu prezintă siguranţă. Cu toate astea, el a fost pus la dispoziţia comunităţii musulmane miercuri, pentru ca zeci de prichindei din această zonă să ajungă la Delfinariul din Constanţa. "Cu ei a mers încet şi erau copii mai puţini", a fost explicaţia edilului.

"Primarul nostru, Cristea Gâscan, este campion la abuzuri, dar ceea ce face zilele acestea depăşeşte orice limită a bunului simţ. Primăria dispune de un microbuz cumpărat din banii comunităţii. Microbuzul şcolii este defect, majoritatea elevilor sunt navetişti, iar primarul refuză să împrumute şcolii microbuzul primăriei care nu este defect. Primarul transmite că nu poate să ,,ajute" şcoala, că ar trebui să se pună presiune pe ISJ pentru a primi unul nou", s-a plâns un părinte. Contactat telefonic, edilul Cristea Gâscan spune că nu poate împrumuta microbuzul primăriei pentru că nici acesta nu prezintă garanţie, este vechi de 12 ani, însă, în câteva zile, va ieşi din service microbuzul destinat transportului şcolar. "Nu prezintă garanţie nici al nostru. E vechi de 12 ani. Am făcut tot felul de repraţii, a fost lovit şi mi-e frică să-l dau la copii. Mai durează o zi sau două până iese din reparaţii cel al şcolii. Aşteptăm, acum. Este de dinainte de vacanţă la reparat", a precizat Gâscan. Mijlocul de transport al administraţiei locale nu prezintă siguranţă pentru navetişti, însă pentru copiii musulmani, da? Miercuri, primarul a pus la dispoziţia comunităţii musulmane microbuzul primăriei pentru a transporta câţiva copii şi părinţii acestora la Constanţa, la Delfinariu, cu ocazia Zilei Copilului Turc. "A fost, dar a mers încet şi au fost copii puţini. Ca să facă trasee pentru şcoală trebuie să meargă tare, că să aibă timp să-i transporte la patru sate. Merge pe coclaurile alea şi mi-e frică", a fost explicaţia alesului local. El spune că problema transportului ar trebui rezolvată de ISJ, şi nu de primărie. "Să răspundă Inspectoratul Şcolar, dacă au vrut să facă SRL din şcoli. Să facă scris la ISJ să dea microbuz. Oricum, se ştie deja, eu am vorbit cu inspectorul acum două luni, i-am spus că iese din uz microbuzul şcolii şi i-a înscris în program. Dacă vin alea, ne scapă de belele", a conchis şeful administraţiei locale din Independenţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218