REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La înmormântarea unui interlop: Adi Minune a făcut rime pentru Săceanu; traficul a fost dirijat până a trecut alaiul spre cimitir

La înmormântarea unui interlop: Adi Minune a făcut rime pentru Săceanu; traficul a fost dirijat până a trecut alaiul spre cimitir

Replica API 18 februarie 2014 | 00:00 3319

Rudele lui Ismail Iaşar: "A fost un fel de Gigi Becali de Constanţa"

Rudele lui Ismail Iaşar: "A fost un fel de Gigi Becali de Constanţa"

Zarvă şi lacrimi în Piaţa Chiliei! Celebrul interlop Ismail Iaşar, cunoscut sub numele de Săceanu, a fost condus pe ultimul drum, luni, 17 februarie. Sute de persoane au fost prezente, venite din toată ţara. Rudele au ţinut să specifice că acesta nu era interlop, ci unul dintre cei mai bogaţi oameni de la malul mării. "A fost un Becali de Constanţa", a precizat un văr de-al lui. Pentru evitarea evenimentelor nefericite, la faţa locului au fost prezenţi şi jandarmi, dar şi poliţişti, însă legea a fost făcută tot de rudele şi prietenii decedatului, care au interzis fotografiile, aruncând cu sticle cu apă către jurnalişti.

Cunoscutul interlop al Constanţei, Ismail Iaşar, zis Săceanu, a murit duminică seara la Spitalul Judeţean de Urgenţe Constanţa, fiind condus pe ultimul drum, luni. El a fost înmormântat în cimitirul musulman, cortegiul funerar depăşind câteva sute de persoane. La locuinţa lui Săceanu, aflată la doi paşi de Secţia 1 Poliţie, din Piaţa Chiliei, s-au adunat sute de oameni. Un văr de-al lui Săceanu, sub protecţia anonimatului, a ţinut să precizeze presei că decedatul "nu este interlop" şi nici nu a murit de cancer, aşa cum s-ar fi speculat. "Nu a murit de cancer. El a fost operat la stomac, la Bucureşti. Cum suferea şi de diabet, au avut loc complicaţii, rana se vindeca foarte greu. El a stat în spitalul din Bucureşti câteva zile şi familia a insistat să mai fie ţinut încă două săptămâni. Medicii au acceptat, însă starea lui de sănătate nu s-a ameliorat. I-au dat drumul acasă, la Constanţa, unde i s-a făcut foarte rău. A făcut febră foarte mare şi l-am dus direct la Spitalul Judeţean, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă. Din păcate nu s-a mai putut face nimic şi a murit, dar nu din cauza cancerului. Repet, a avut complicaţii la stomac", a spus un văr de-al lui Săceanu. Tot el a mai adăugat şi faptul că după ce l-au transportat pe Săceanu acasă şi-a făcut apariţia şi Adi Minune. "Aseară (duminică - n.r.), când l-a adus acasă de la spital, au venit foarte mulţi apropiaţi şi prieteni. A venit şi Adi Minune, cu mai mulţi lăutari. A început să cânte Minune, a făcut câteva rime pentru Săceanu, dar era jalea prea mare şi rudele l-au rugat să se oprească", a spus acesta. Luni au fost aşteptate la înmormântare în jur de 3.000 de persoane, prieteni de-ai lui Săceanu din toată ţara. "Deja am rezervat sute de camere, în 14 hoteluri. Vreau să menţionez că nu a fost interlop, ci un fel de Ggi Becali de Constanţa. Unul dintre cei mai importanţi oameni din Constanţa care i-a ajutat pe oameni la greu. Era un om calm şi nu era implicat în scandaluri", a declarat vărul regretatului Săceanu. Lumea s-a adunat în faţa casei unde trupul lui Săceanu era depus, fiind văzute maşini cu numere de Vrancea, Teleorman sau Argeş.

Presa, "disciplinată" cu sticle de apă; rudele leşinate - asistate de medicii de la SMURD

Presa a stat la distanţă, ordinele fiind foarte clare: "Aici nu faceţi poze. Faceţi în drum spre cimitir, atât!". Cum o ziaristă nu a ascultat de "sfaturi", ea a fost la un pas de a se trezi cu o sticlă cu apă în faţă. În jurul orelor 13.00, trupul neînsufleţit a fost scos din casă, învelit într-o pătură şi pus în siciriul, care se afla pe stradă, pe un covor. Cortegiul funerar a plecat către cimitir, pe jos, în timp ce femeile au rămas la domiciliu plângând şi ţipând. A fost necesară şi intervenţia cadrelor medicale de la SMURD, întrucât mai multor femei li s-a făcut rău. Însă, cum alaiul trebuia să încapă pe stradă, mai mulţi indivizi au dirijat traficul, iar la intersecţia străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis, chiar s-a lăsat cu urlete. "Opreşte, bă, maşina. Nu vezi că suntem cu mortul?", strigau vreo 4 indivizi ce ieşiseră în intersecţie. La cimitir se aflau alte zeci de persoane care aşteptau să sosească alaiul, printre care şi cunoscutul Mircea Oaie. Nimeni nu a vrut să stea de vorbă cu presa. Săceanu s-a făcut remarcat în Constanţa şi nu numai încă din anii '80 - '90, când reuşea să-şi adjudece o felie din afacerile subterane ale Constanţei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A murit de sidaa
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108