REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Lacul Tăbăcărie, groapa de gunoi a nesimţiţilor din oraş!

Lacul Tăbăcărie, groapa de gunoi a nesimţiţilor din oraş!

Replica API 23 februarie 2017 | 23:40 766

Lacul Tăbăcărie a ajuns să fie groapa de gunoi a oraşului! Mormanele de gunoaie au ajuns să ocupe spaţiile publice ale oraşului. Acum, situaţia este mult mai gravă, ţinând cont că problema expusă de un cetăţean din Constanţa face referire la Lacul Tăbăcărie, una din principalele atracţii ale oraşului. Mai mult, locul unde a fost sesizată problema se află la doar câţiva metri de unul dintre cele mai importante centre comerciale din oraş. Se pare că oamenii care trec prin zonă evită să utilizeze coşurile de gunoi amplasate în parc şi aruncă gunoaiele la voia întâmplării. În acest caz, în lac.

Cetăţenii sunt revoltaţi de numărul ridicat de sticle de plastic şi gunoaie aflate în apa din imediata apropiere a City Park Mall. Oamenii au luat atitudine şi au făcut sesizare către Primăria Municipiului Constanţa, unde cer ca să fie montate panouri cu inscripţa „Păstraţi curăţenia”, dar şi panouri informative prin care cetăţenii să fie informaţi cu privire la efectele pe care le pot provoca gunoiale precum sticle de plastic asupra mediului înconjurător.

O femeie a explicat pe pagina instituţiei publice că rezidurile din plastic pot afecta păsările şi peştii din zonă, prin ingerarea particulelor de plastic. Potrivit HCL 184/2013, cei care aruncă gunoaiele la voia întâmplării, riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă între 400 şi 800 de lei pentru persoanele fizice şi între 500 şi 1000 de lei pentru persoanele juridice.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Om de paza la podul din parc. In fata lui niste tiganusi 12-14 ani arunca gunoaie de plastic pe jos. Ma uit la paznic, nici o reactie. Il intreb pentru ce isi ia salariul. Imi raspunde, ce sa le fac? si da din umeri. Platim oameni sa stea in cotete de termopan, sau mai e unu in tomis 3 la intersectie care sta cu spatele la strada, in cur, si contempleaza. Platim oameni sa stea degeaba!!!
3
0
Vreu cala parcu ala sa face Fagadaul grajduli langa siti mol sa plibam cai pe la mamaia asa a zis Fagadaul ca ne faci daca votam io sun lider la romi de la anri coada Sali sun repezint romul si miazis ca sa zic la romi sa voteaza cu Fagadaul acuma nu raspundee la teflon
6
0
Mai multa mizerie decat in Constanta gasiti in Mamaia . Peturi , sticle , pungi , saci de plastic si de hartie , cutii de conserve , borcane , mortaciuni de caini , pisici si pasari , vagabonti , cersetori , curve si proxeneti , drogati , popalai , calugari , biserici inestetice - fabrici de bani pentru Spagoveanul si pentru pupincuristii sai , precum Tanasescul si alte jivine mizerabile ...
2
0
mizeria asta nu a aparut si in videoclipul lu madam corina martin ? ca daca tot prompovam macar sa informam corect viitorul turist nu se se trezeasca ala in plin morman dr gunoaie care e statiunea mamaia
6
0
Acest loc de agrement este singurul din zona unde se plimba miii de oamani,pe deoparte mizeria este lasata de oameni care nu au deaface cu bunul simt,de cei care i-si plimba canii in zona si ce-a mai mare mizerie este lasata de pescarii amatori! Daca ar exista interes din partea primariei s-ar putea rezolva lucrurile simplu,ar dispune sa se efectuieze patrule ale Politiei Locale si sa nu uite ca o reamenajare ar fi necesara!
5
0
Din punctul meu de vedere Constanta in intregime este o groapa de gunoi. In primul rand curatenia nu se face asa cum ar fi normal iar in al doilea rand pana cand nu vor fi sanctionati toti cei care arunca gunoaie nu se va remedia nimic
8
0
Intr-adevar mizeria se datoreaza needucatilor. Dar firma care asigura curatenia orasului, Polaris, ce face ???? Iar politia locala chiar nu stim pentru ce exista. Probabil doar ca sa faca abuzuri de functie si putere.
16
0
Cam tirziu v-ati sesizat de mizeria din jurul lacului Tabacarie.Ea treneaza de ani de zile.
14
0
Constanta este groapa gunoi a nesimtitilor.
12
0
Constanta nu are politie locala. Are doar cativa clovni care nu vin la nicio sesizare. Rusine ! Fuie magadau !
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218