REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lara Şaban se răsuceşte în mormânt: rudele ei continuă lupta pentru avere, cu miliardarul turc Huseyin Sipahi

Lara Şaban se răsuceşte în mormânt: rudele ei continuă lupta pentru avere, cu miliardarul turc Huseyin Sipahi

Replica API 20 februarie 2014 | 23:51 1699

Plângere împotriva procurorului Bodean şi a poliţistului Ursa

Plângere împotriva procurorului Bodean şi a poliţistului Ursa

Moartea Larei Şaban nu poate fi uitată uşor, mai ales când supărările membrilor familiei se leagă de... bani. Sora Larei, Melisa Şaban, se tot chinuie ca procurorul Andrei Bodean, cel ce s-a ocupat de caz, dar şi poliţistul Lorin Ursa, să fie trimişi în judecată. Ea susţine că aceştia l-au favorizat pe adevăratul criminal, amantul oficial al Larei, din Turcia, şi că au permis înstrăinarea unor sume de bani, dar şi a copilului minor. La data de 18 februarie anul curent, aceasta a depus plângere la Curtea de Apel Constanţa, împotriva celor doi, pentru neurmărire / netrimitere în judecată.

Cazul Larei Şaban a alertat autorităţile din Constanţa în anul 2012. În primă fază a fost dată dispărută, după care i s-a descoperit cadavrul într-o lizieră din Năvodari, constatându-se că a fost ucisă cu bestialitate. De atunci au intrat în priză anchetatorii şi a început zarva. După îndelungi cercetări, au fost stabiliţi şi suspecţii, respectiv fratele ei, Gilberto Ghiunal Şaban şi prietenul acestuia, George Davidescu, care au şi fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Însă, lucrurile nu s-au calmat. Lupta continuă cu privire la custodia fetiţei minore a Larei Şaban, dar au mai apărut şi alte neînţelegeri. Spre exemplu, în august 2012, Melisa Şaban, sora Larei, a formulat un denunţ penal împotriva procurorului Andrei Bodean şi comisarului şef Lorin Ursa, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe care îi acuza de abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Mai exact, aceasta considera că la mijloc ar fi vorba de o conspiraţie ce i-a lăsat familia fără... avere, dar şi fără copilul Larei Şaban. Suma înstrăinată în mod abuziv s-ar ridica la 122.000 de dolari, susţinea Melisa Şaban, care îl acuza pe procurorul Bodean că ar fi primit sume de bani pentru a-l ajuta pe amantul oficial al Larei (Husseyin Sipahi - n.r.), care, în opinia ei, ar fi trimis criminali plătiţi din Turcia. Şi acuzaţiile au fost multe, fiind cuprinse mai multe nume, precum avocaţi, bona fetei, câţi şi alţii, care ar fi întors lucrurile împotriva familiei Şaban, favorizându-l pe miliardarul din Turcia. Numai că magistraţii au hotărât neînceperea urmăririi penale a celor reclamaţi. Supărată, Melisa Şaban s-a prezentat la Curtea de Apel Constanţa, unde, în data de 18 februarie 2014, a depus plângere împotriva soluţiilor de neurmărire / netrimitere în judecată, potrivit articolului 340 din Noul Cod de Procedură Penală, pentru infracţiuni de corupţie, vizaţi fiind procurorul Andrei Bodean şi poliţistul Lorin Ursa. Reamintim faptul că Lara Şaban, în vârstă de 27 de ani, a dispărut la Constanţa în data de 3 mai 2012. Dispariţia sa a fost semnalată de bona angajată de Lara, care o însoţise din Turcia, în călătoria sa în România. Lara locuia în Turcia de cinci ani şi a venit la Constanţa, împreună cu fetiţa sa şi cu o bonă, pentru a cumpăra un apartament mamei sale. Tânăra dispărută a fost găsită moartă, după aproape o lună, pe un câmp, iar principalii suspecţi au fost chiar fratelei ei, Gilberto Ghiunal Şaban şi prietenul acestuia, George Davidescu, care au şi fost trimişi în judecată şi condamnaţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367