REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Legile ţigăneşti se traduc la Constanţa prin răpiri şi violuri

Legile ţigăneşti se traduc la Constanţa prin răpiri şi violuri

Replica API 1 august 2014 | 00:00 247

Cum îşi asigură tinerii miresele

Cum îşi asigură tinerii miresele

Tradiţiile în ceea ce priveşte nunţile ţigăneşti îşi pun amprenta asupra Constanţei. Numai că, de la o vreme, părţile nu se mai înţeleg şi aşa se ajunge la răpiri şi violuri. Două astfel de cazuri s-au petrecut în numai câteva zile, unul dintre ele lăsându-se cu agresiuni sexuale.

O tânără de 16 ani a trecut prin clipe de coşmar în cursul zilei de miercuri, 30 iulie. De ceva vreme, un tânăr vroia s-o ia de soţie, aşa cum e tradiţia la persoanele de etnie romă, însă fata şi familia ei s-au opus. Numai că tânărul nu a renunţat aşa uşor şi a pus la cale un plan înfiorător, intrând peste fată în casă, luând-o cu forţa şi apoi violând-o, pentru a se asigura că fata îi devine mireasă. Ulterior, în aceeaşi zi, la ora 9.20, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat din Constanţa, Enghin M., cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 9.00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, Ipec M., a fost luată împotriva voinţei sale de la domiciliu şi dusă într-o locaţie necunoscută, de către un individ, Laurenţiu-Maxim O., din Constanţa, care locuieşte pe bulevardul I.C. Brătianu, şi alte rude ale acestuia. Primii poliţişti deplasaţi la faţa locului au stabilit că sesizarea se coroborează cu declaraţiile vecinilor, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări la domiciliul autorului, fără a găsi pe cineva acolo. Totodată, oamenii legii au stabilit că cele două familii, Olteanu şi Memet, sunt vecine, iar între cei doi minori, Laurenţiu Maxim şi Ipec, a existat o relaţie de prietenie, părinţii băiatului discutând cu părinţii fetei, solicitându-le acordul să se căsătorească, cei din urmă nefiind de acord. Ca atare, pe 30 iulie, în jurul orei 9.00, Laurenţiu Maxim, însoţit de un cumnat, Levent Memiş, şi de două femei, s-a deplasat la locuinţa fetei şi, prin presiune şi ameninţări faţă de alte rude şi vecini, au luat minora, plecând într-o direcţie necunoscută, cu un taximetru neidentificat până în prezent. Au fost efectuate căutări la rudele din municipiul Constanţa, dar tot nu au fost găsiţi. De asemenea, s-a stabilit că răpitorii au rude în municipiul Medgidia, respectiv o mătuşă, Osman Fegirie, în cartierul locuit de ţigani turci, în zona Spitalului, pe lângă unitatea militară. Rude mai au şi în localitatea Dobromir. "În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. şi ped. de art. 205 alin. 1 şi alin. 3 lit. b din C. pen. şi s-a constituit o echipă operativă în vederea identificării minorei", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie: o altă minoră a fost răpită din Mamaia

Alţi patru indivizi au ajuns în atenţia oamenilor legii, fiind propuşi spre arestare de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, fiind vorba de Aşkîn Memet, Erdal Memet, Sibel Uluitu şi Sezer Omer, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Mai exact, cei patru, în noaptea de 28 spre 29 iulie, în jurul orelor 3.00, au lipsit de libertate o fată în vârstă de 17 ani, care se afla în parcarea hotelului Ovidiu din staţiunea Mamaia. Indivizii au constrâns persoana vătămată să urce în autoturismul marca Cielo, care a fost ulterior transportată, împotriva voinţei sale, pe raza municipiilor Constanţa şi Mangalia. Şi aici este vorba de aşa - zisele tradiţii ţigăneşti cu privire la căsătorie. Aşkîn Memet vroia s-o ia de soţie pe minora de 17 ani, dar atât ea cât şi familia nu au fost de acord. Prin urmare, individul a urmărit minora, iar când aceasta se întorcea de la o petrecere ce a avut loc în staţiunea Mamaia, a răpit-o. Acum riscă să stea ani buni după gratii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367